x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Andreea scufita si Ionut vanatorul

Andreea scufita si Ionut vanatorul

03 Mar 2005   •   00:00

VEDETE
Andreea si Ionut ne-au demonstrat ca fac o echipa excelenta atat la "Folclorul contraataca", dar si atunci cand reflectoarele se sting. Poate ca experientele de viata comune, de multe ori dureroase, care i-au marcat pentru totdeauna, au fost, liantul care i-a facut sa devina nu iubiti, ci foarte buni prieteni.
MIHAELA SUCIU

Ce are o Blondy in comun cu Scufita Rosie?
Andreea: (rade) Ce am in comun? Nu stiu, fustita rosie. Vanatorul (n.r. Ionut Dolanescu) era deja in poveste si e demult pe placul meu.

Si am inteles ca vanatorul e vanator si in viata reala…
Ionut: In ’92-’93 am fost pentru prima oara intr-un turneu in America alaturi de un foarte bun prieten, John Enciu. El mi-a procurat prima arma si m-a luat la o vanatoare pe domeniul lui din statul Maryland. Incet-incet, am devenit vanator, dar nu inainte de a-mi primi botezul.

Cum se desfasoara botezul vanatoresc?
Ionut: Depinde ce impusti (rade). Pe mine m-au batut la fund cu un iepure (rade).

Pe femei le vanezi sau te lasi vanat?
Ionut: Am un cantec foarte frumos pe care l-am compus cu ceva ani in urma si care se numeste "Vanatorul". Suna asa: "Cand e timp frumos/ Sau chiar de-i noros/ Eu la vanatoare plec voios/ Ma urc intr-un tren si plec pe teren/ Imi place sa iau orisice". Are un mesaj frumos: pana la urma, vanatorul din cantecul meu ajunge sa fie vanat de fete.

Si pe Andreea o vanezi, ca lumea zice ca ati fi impreuna?
Andreea: Am o relatie de 11 ani cu iubitul meu Lucian, Ionut are si el o familie. Am devenit insa foarte buni prieteni. Eu sunt tare zapacita, el e mai linistit. Evident, omul care ne vede la televizor este liber sa gandeasca ce vrea.

Ionut: Suntem impreuna din cand in cand, duminica de duminica (rade). E o colega extraordinara, o apreciez foarte mult. Nu suntem impreuna. Oamenii isi inchipuie intotdeauna fel de fel de lucruri. Exista o vorba in popor: din tantar se face armasar.

Sau nu iese fum fara foc, nu?
Ionut: (rade) Suntem prieteni. Singur ca avem o oarecare simpatie. Mai departe nu pot sa dezvalui nimic.

Cum iti dai seama, cand alegi ca un om sa-ti fie prieten, daca va deveni sau nu, la un moment dat, lupul din povestea cu Scufita Rosie?
Andreea: Eu am o mare problema: sunt foarte sincera. Cred ca nu e un lucru foarte bun. De cate ori am fost sincera cu multe persoane din jurul meu, totul s-a intors impotriva mea. Spun ceea ce simt si consider ca asa e corect, nu sa fii mintit si sa se vorbeasca de tine pe la spate sau sa te manance de... Intelegi ce vreau sa spun? Sunt genul de om care nu are foarte multi prieteni. Am cativa, dar sunt, intr-adevar, prietenii mei buni, care tin la mine, mi-o demonstreaza constant si ma ajuta cand am nevoie.

Ce te motiveaza sa ramai in show-biz sau sa-ti faci alte proiecte?
Andreea: Viata! Vreau sa-mi fac viata cat mai frumoasa, sa am o viata usoara, sa nu am greutati. Fug de greutati, fug de scandal cat pot - acum intru in ele ca nu am ce sa fac (n.r. scandalul cu Blondy).

Si de necazuri ai avut parte daca am mentiona numai pierderea parintilor. Cum gasesti motivatia ca sa poti depasi un asemenea moment?
Andreea: Nici eu nu stiu cum am trecut peste episodul acela. Prima data, cand l-am pierdut pe tatal meu, m-a ajutat mama sa merg mai departe. La trei luni de zile a murit bunicul meu si am zis: "Bai, nu se poate, sunt blestemata". La doua zile dupa inmormantarea bunicului meu am avut accident de masina si am avut piciorul in ghips. Am ramas singura pe lume si sunt atatia lupi in preajma mea. Familia care mi-a ramas insa m-a ajutat - Lucian, parintii lui, sora mea, prietena mea, acei cativa prieteni de care vorbeam mai devreme.

Si tu, Ionut, ai avut parte de goluri in relatia cu celebrii tai parinti, Maria Ciobanu si Ion Dolanescu…
Ionut: Eu nu am crescut cu mama. Am redescoperit-o pe mama mult mai tarziu. Aveam deja 23-24 de ani. Am pierdut foarte mult si in sufletul meu ramane un gol care nu se va umple niciodata. Cred ca orice copil crescut fara mama simte acest lcuru. Sigur, este regretabil, nu acuz pe nimeni, dar... Mama nu a fost langa mine atata vreme, asa ca nu am putut sa-mi formez o idee despre cum e ea. Cred ca am crescut cu un handicap sufletesc. Chiar daca toata lumea a incercat sa-mi ofere material si sufleteste totul, exista ceva in sufletul meu. Pe de alta parte, am si fost crescut intr-o mentalitate puternic antimaterna. Tatal meu a fost un tata extraordinar, dar, in acelasi timp, un tata posesiv… In sfarsit…

Cum ai reusit sa depasesti totul si sa te apropii de mama ta, fara resentimente?
Ionut: La un moment dat, am ajuns la concluzia ca nu am dreptul sa judec pe nimeni, nici pe mama, nici pe tata. Desi mi-am divinizat tatal, o data cu varsta mi-am dat seama ca si el are greselile lui de viata, ca este om si, intr-un fel sau altul, toti suntem egali in fata lui Dumnezeu. Nu am dreptul sa-i judec. Singurul drept pe care-l am este sa-i iubesc si sa-i respect pe amandoi in mod egal. Cred ca in viata trebuie sa ai puterea sa ierti, sa treci peste toate.

Te-a afectat povestea dintre parintii tai in relatiile cu femeile?
Ionut: Da, mi-a fost frica la un moment dat sa ma leg de cineva la modul serios.

Inseamna ca vanai la greu!
Ionut: Ca orice barbat, am trecut prin mai multe relatii. Cred ca e firesc pentru orice om sa aiba mai multe experiente. Am simtit ca in Maria (n.r. sotia lui) am gasit omul potrivit, care ma poate intelege, care ma poate sustine, pentru ca e o meserie dificila cea pe care o facem. Nu multe femei ar accepta lipsa de acasa, compromisurile pe care le fac in emisiune, unde o pup tot timpul pe Andreea si unde o curtez (rade).

Ce-ti spune nevasta?
Ionut: (rade) Spre norocul meu, acum este in America, pentru ca lucreaza acolo si nu se uita la televizor si, intentionat, desi am luat un apartament acolo, in New York, nu i-am pus nici un program romanesc (rade). Lasa, e mai bine asa, sunt prudent. E o femeie extraordinara. Mi-am dorit sa am o familie, tocmai pentru ca mie mi-a lipsit. Nu am reusit sa am un copil pana acum, pentru ca tot timpul mi-a fost teama, ca hai sa ne cunoastem mai bine, sa stam niste ani buni impreuna sa vedem daca ne intelegem. Am vrut ca acel copil sa nu sufere in cazul unei despartiri, asa cum s-a intamplat cu mine…

"TROP-TROP-TROP, TROPAIAU PICIORUSELE CAPREI"
Povestea dintre Andreea si Cristina pare ca a fost exagerata de presa, spune jumatatea ramasa in trupa Blondy. "Toata lumea a scris ca ba ne-am certat, ba ne-am batut. Nu a existat asa ceva niciodata. Nu ne-am certat, nu ne-am suparat, nu ne-am lovit, asa cum s-a scris. Am avut discutii, ca oricine, contradictii, dar atat." Povestea copilariei care i-a marcat Andreei existenta intr-un mod irepetabil a fost cea cu trei capre. Nu, nu "Capra cu trei iezi". Seara de seara, bunica ii spunea povestea celor trei capre care mergeau trop-trop-trop. Acum, la atatia ani distanta de anii copilariei, cand vrea sa intre incet intr-o camera, spune: "Trop-trop-trop, tropaiau piciorusele caprei". Cat de curand, de Ziua Femeii, Andreea va prezenta "Femeile contraataca", la Antena 1. E o experienta inedita, deoarece va trebui sa faca fata, de data aceasta fara Ionut, unui razboi greu intre barbati si femei. Ionut e pregatit sa lanseze in primavara un album in stil "bocellian", apropiat de opereta, intitulat "Cornelia". Un alt proiect al lui vizeaza scoaterea pe piata a unui album de muzica populara, in duet cu tatal sau si, poate, daca se si oxigeneaza la par, va face un duet si cu Andreea Banica.
×
Subiecte în articol: mama andreea rade