x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Angelina Jolie a fost ameninţată cu moartea

Angelina Jolie a fost ameninţată cu moartea

de Mediafax    |    17 Feb 2012   •   13:13
Angelina Jolie a fost ameninţată cu moartea

Angelina Jolie si cativa actori din distributia filmului "In the Land of Blood and Honey", care reprezinta debutul regizoral al actritei americane, au primit amenintari cu moartea, dupa premiera de marti, la Sarajevo, a acestei pelicule despre razboiul din Bosnia, informeaza MEDIAFAX, care citeaza contactmusic.com.

"Au existat niste lucruri pe care mi le-au trimis, au existat niste lucruri postate online", a declarat Angelina Jolie pentru publicatia britanica The Guardian, dupa premiera de la Sarajevo a filmului.

Geamul masinii unui actor din distributie a fost spart, a adaugat actrita americana, iar e-mail-urile altui actor din distributia filmului au fost interceptate.

Potrivit The Guardian, in afara orasului Sarajevo, multe cinematografe refuza sa proiecteze acest film, a carui actiune este plasata in timpul razboiului din Bosnia din urma cu 20 de ani.

Faptul care o deranjeaza cel mai mult pe Jolie este acela ca anumiti oameni din regiune "lipesc o eticheta filmului, fara sa il fi vazut, si incearca sa incite la agresiune si violenta".

"Nu este doar o simpla amenintare, nu imi fac griji pentru siguranta mea. Ma ingrijoreaza faptul ca acolo exista atat de multa ostilitate si agresiune si nu stiu daca ei vor putea sa vada acest film cu detasare in aceasta perioada", a mai spus aceasta.

Corespondentul special BBC Allan Little a declarat, miercuri, ca, desi filmul "In the Land of Blood and Honey" a fost primit cu caldura in Sarajevo, este putin probabil ca el sa fie proiectat in regiunile in care populatia majoritara este de etnie sarba.

"In the Land of Blood and Honey" este o poveste despre violentele abominabile la care au fost supuse femeile in timpul razboiului bosniac (1992 - 1995), in care s-au luptat comunitatile sarbe, musulmane si croate.

Filmul regizat de Angelina Jolie, a carui distributie este formata exclusiv din actori din fosta Iugoslavie, a fost deja difuzat in decembrie 2011, timp de o saptamana, intr-un cinema din Sarajevo. Filmul a fost salutat de asociatiile victimelor musulmane ale razboiului din Bosnia, dar calificat in acelasi timp drept "anti-sarb" de alte asociatii.

Angelina Jolie i-a rugat pe sarbi sa vizioneze acest film "cu o minte deschisa".

Filmul a fost nominalizat anul acesta la premiile Globul de Aur, la categoria "cel mai bun film intr-o limba straina".

×