x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Angelina Jolie a vizitat graniţa tunisiano-libiană pentru a sta de vorbă cu refugiaţii

Angelina Jolie a vizitat graniţa tunisiano-libiană pentru a sta de vorbă cu refugiaţii

06 Apr 2011   •   11:09
Angelina Jolie a vizitat graniţa tunisiano-libiană pentru a sta de vorbă cu refugiaţii
Sursa foto: UNHCR/Jason Tanner/REUTERS

Angelina Jolie a efectuat ieri o vizită la frontiera tunisiano-libiană, pentru a se întâlni cu refugiaţii din Libia. Actriţa, în calitate de ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees, UNHCR), a vizitat două corturi care adăposteau familii refugiate, discutând apoi cu responsabilii UNHCR care administrează acea tabără, relatază Hollywood Reporter.

Sosirea Angelinei Jolie la graniţa cu Libia a creat o mare agitaţie printre refugiaţi, care au întâmpinat-o cu urări precum “Angelina, we love you!” şi “Angelina, on t’aime!”, dar şi cu rugăminţi sfâşietoare. “Am obosit să trăim aici! Vrem să ne întoarcem în Nigeria, ia-ne cu tine!”, a strigat un rfugiat Nigerian, adresându-se actriţei.

Jolie, care a făcut deja demersuri pe plan internaţional în vederea strângerii de fonduri pentru ajutorarea refugiaţilor, a dezvăluit că fundaţia pe care o deţine împreună cu Brad Pitt a efectuat deja “o donaţie importantă” pentru această acţiune. Cu această ocazie, actriţa a lăudat guvernul tunisian pentru generozitatea pe care a manifestat-o pentru refugiaţii libieni.

Actriţa americană a vizitat peste 20 de tabere de refugiaţi din Irak, Afganistan, Pakistan şi Sudan, de când a devenit ambasador al bunăvoinţei pentru UNHCR, în 2001.

 

 

×
Subiecte în articol: angelina jolie libia tunisia