x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Anticoncepţionale pentru porumbei

Anticoncepţionale pentru porumbei

de Pompiliu Kostas Radulescu    |    31 Iul 2007   •   00:00
Anticoncepţionale pentru porumbei

Adio filme, adio modă şi cluburi de fiţe! Reducerea populaţiei de porumbei este noul trend la Hollywood.

PENELE SUNT IAR LA MODĂ. Nu ştim dacă motivul real este cantitatea de găinaţ pe centimetru pătrat de Ferrari (Corvette, Porsche, Jaguar, Hummer, etc. - ca să nu zică nimeni că fac reclamă mascată!), cert este că locuitorii oraşului de celuloid au pus mănă de la mănă (spirit comunitar!) şi-au venit cu soluţia ideală - şi umană, pe deasupra - de a reduce numărul in continuă creştere a porumbeilor. Astfel, renunţănd de bună voie la un Pimp My Ride in variantă aviară, prinţii din Bel Air au pus măna pe ultimul produs in materie: OvoControl P, pilula anticoncepţională pentru porumbei. Testele ce vor avea loc pe parcursul intregului an, cu sau fără consimţămăntul comunităţii gunguritoare, prin imprăştierea pastilelor in locurile de hrănire, vor stabili cu exactitate nivelul de eficienţă al noului produs.
OvoControl P, rezultat al studiilor efectuate de compania americană Innolytics, a luat recent avizul Departamentului de Protecţia Mediu al guvernului Statelor Unite şi al Comisiei de Reglementare a Pesticidelor. "Este soluţia cea mai bună pentru problema care ne-a fost przentată. Prin conţinutul de nicarbazin, OvoControl P impiedică dezvoltarea oului şi previne eclozarea, fiind astfel inofensiv pentru populaţia adultă de porumbei", a declarat Erick Wolf, preşedinte al Innolytics, companie producătoare şi a OvoControl G, utilizat de guvernul canadian pentru a ţine sub control populaţia de găşte sălbatice din apropierea aglomerărilor urbane.


PRO ŞI CONTRA. Discuţiile pe această temă au transformat insă crenguţa de măslin din ciocul porumbelului păcii intr-o secure a războiului. Căci atăta au aşteptat conservaţioniştii, pe lista cărora numai porumbelul comun nu se mai afla.
"Cu toate acestea, credem că am găsit soluţia ideală", replică Laura Dodson, preşedinte al Argyle Civic Association, organizaţie ce conduce eforturile de a promova noul contraceptiv pentru porumbei. "Chestiunile de igienă pe care numărul mare de păsări le-a adus după sine, nu mai puteau fi neglijate", adaugă ea in sprijinul autorităţilor locale, care au anunţat pentru luni o conferinţă de presă menită să aplaneze conflictul in plină escaladare.
Cu toate acestea, există şi organizaţii de protecţie a animalelor care susţin fără rezerve proiectul municipalităţii. Astfel, reprezentanţi ai People for the Ethical Treatment of Animals şi Humane Society of the United States, altfel organizaţii, ca să zic aşa, "sub nivelul pragului electoral", au contactat Argyle Civic Association, motivănd că intre gardurile electrice, otrava, ţepii metalici de pe acoperişuri, măsurile aplicate păna acum, şi pilula contraceptivă, alegerea lor "este una logică şi de bun simţ".


SĂ LE MEARGĂ FULGII. Această ultimă sintagmă i-a enervat insă, şi mai tare pe adevăraţii conservaţionişti. "Nu exită nici o logică in a impiedica reproducerea unei specii. E doar o altfel de moarte. Să ne amintim mereu de dispariţia unei specii atăt de comune căndva, ca cea a lupilor in Marea Britanie, ţară care acum ii importă din Europa de Est pentru repopulare", scriu manifestele "verzilor".
Statistici ale ratei creşterii numărului de porumbei, alarmantă pentru unii, estimează că in medie 5000 de păsări se adună an de an in zona Hollzwood pentru a se imperechea. "Faptul că oamenii nu ezită să-i hrănească este unul dintre motivele esenţiale", remarcă Laura Dodson. "Este celebru cazul aşa numitei Bird Lady, o femeie in vărstă care zilnic aduce grăunţe pentru porumbei in 29 de locuri din oraş. Noi estimăm ca pănă in 2012, datorită programului OvoControl P, populaţia de păsări să scadă cu mai mult de jumătate", adaugă.
Fiecare păsărică, pe-o limbă piere! In cazul nostru, să-i zicem engleză...

×
Subiecte în articol: magazin porumbei