x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Arabia: Arestat pentru ca are prea multe sotii

Arabia: Arestat pentru ca are prea multe sotii

31 Iul 2008   •   00:00

Politia saudita a arestat un barbat de 56 de ani acuzat ca are sase sotii, dublu fata de cite autorizeaza legea islamica (sharia), potrivit cotidianului saudit Al-Watan, relateaza Agerpres.

Poliţia saudită a arestat un bărbat de 56 de ani acuzat că are şase soţii, dublu faţă de cîte autorizează legea islamică (sharia), potrivit cotidianului saudit Al-Watan, relatează Agerpres. El este acuzat că are trei soţii saudite şi alte trei yemenite, potrivit Al-Watan. Acest bărbat de naţionalitate saudită, arestat în provincia Jazan (sud-vest), de la frontiera cu Yemenul, este un membru al "Comisiei pentru promovarea virtuţii şi prevenirii viciului" (Moutawa), poliţia religioasă însărcinată cu respectarea aplicării shariei, potrivit Al-Watan. Ziarul a precizat că bărbatul a respins acuzaţiile, afirmînd că a divorţat de două dintre soţii. Guvernatorul provinciei Jazan a ordonat crearea unei comisii însărcinate cu această afacere, potrivit Al-Watan.

 

SUA: Trei pui de tigru, adoptaţi de o căţeluşă

O căţeluşă a adoptat trei pui de tigru la o grădină zoologică din Kansas, SUA, după ce mama biologică a acestora i-a abandonat, relatează Agerpres. Proprietarul Safari Zoological Park, Tom Harvey, a declarat că puii de tigru au fost născuţi duminică, fiind abandonaţi a doua zi de mama lor, care nu le-a mai acordat nici un fel de atenţie. Situaţia i-a determinat pe îngrijitorii de la grădina zoologică să încerce să le găsească puilor o mamă adoptivă, aceasta fiind într-un final găsită: o căţeluşă pe nume Harvey, din rasa golden retriever.

 

Arabia Saudită:Vînzările de cîini şi pisici, interzise

Poliţia religioasă din Arabia Saudită a interzis vînzările de cîini şi pisici sau antrenarea lor în public, în capitala Riyadh, întrucît bărbaţii le folosesc pentru a agăţa femei, relatează Agerpres. Othman al-Othman, şeful Comisiei pentru promovarea virtuţii şi prevenirea viciilor, cunoscută şi sub numele de Muttawa, a declarat că autorităţile nu au făcut altceva decît să reinstituie un vechi decret religios. Oficialul saudit a explicat că această decizie a venit în contextul apariţiei unei noi mode în rîndurile bărbaţilor, care îşi cumpără cîini sau pisici "pentru a atrage atenţia femeilor care trec pe lîngă ei şi pentru a distruge familii".

×
Subiecte în articol: magazin