x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Armani îşi cheama "mama"! - video

Armani îşi cheama "mama"! - video

21 Feb 2009   •   00:00
Armani îşi cheama "mama"! - video

Armani, un bull terrier de talie mică, a reuşit să provoace o adevărată isterie în Germania. Motivul? Micul patruped spune "Mama"!



Filmul care-l prezintă pe Armani vorbind a ajuns pe primul loc la numărul de downloadări  în Germania. Mai mult, majoritatea prezentatorilor de  talk-show-uri sunt nerăbdători să-l aibă ca invitat de simpaticul căţeluş.

În ultimele zile, Zouleykha Kogan, stăpâna câinelui, nu a făcut decât să trimită fotografii cu Armani fanilor, care au luat cu asalt căsuţa de mail a acesteia.

La începutul săptămânii, câinele a fost invitatul special al unei emisiuni la Spree Radio. A fost momentul care l-a făcut faimos. A spus "Mama". "Este un câine deştept care face multe giumbuşlucuri, dar faptul că reuşeşte să articuleze acest cuvânt l-a făcut celebru", a declarat doamna Kogan.

Opiniile rămân împărţite, existând şi sceptici care pun la îndoială abilitatea lui Armani. Recent, câţiva cercetători ai Universităţii Sussex au încercat explice ce anume vrea să spună câinele atunci când latră. Analiştii au folosit echipament de ultimă generaţie, sperând să desluşească felul în care comunică aceste animale. Un ajutor binevenit şi pentru stăpânii animalelor, care astfel şi-ar înţelege mai bine patrupedele. Ei au descoperit că latratul este format din componente denumite formanţi, comune şi bazei sunetelor vocalelor emise în limbajul uman.

×
Subiecte în articol: video