x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Arome aţâţătoare

Arome aţâţătoare

02 Apr 2009   •   00:00
Arome aţâţătoare
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

Ceapa şi brânza excită



Atât sexul cât şi reproducerea depind considerabil de miros. Cel puţin aşa susţin oamenii de ştiinţă care întorc pe toate feţele necunoscutele împreunării dintre bărbat şi femeie.

ADULMECĂRI. S-ar părea deci că simţul vizual joacă un rol ceva mai puţin semnificativ decât simţul olfactiv atunci când vine vorba de împerecherea umană. Ceea ce ne aproprie, nu-i aşa, încă o dată, de animale. Cu toţii recunoaştem fără probleme un dulău excitat şi doritor de coţăială, pentru simplul motiv că patrupedul se va manifesta cât se poate de evident. În acest sens, el îşi va dovedi interesul faţă de patrupedă prin mirosirea popoului acesteia. La rândul ei, căţeaua îşi va confirma pofta adulmecând înapoi dosul potenţialului partener. Recunoaşteţi scena, nu?

PUTORI. Ei bine, şi la animalele sociale se pare că funcţionează acelaşi principiu. De pildă, în perioada de fertilitate maximă, se arată că femeile ar prefera (dacă le-ar întreba cineva, desigur!), să întreţină relaţii de natură intimă cu bărbaţi care miros într-un anumit fel. Mai dur, mai grosier, mai acut, mai iute. Fireşte, ele definesc asta cu numai un cuvânt: "sexy". Şi bărbaţii, la rândul lor, preferă femeile în perioada când acestea miros într-un fel. Care fel, zic specialiştii, nu este felul în care ele miros în perioada menstruaţiei. Pentru că atunci femeii cică nu prea i-ar arde de copulaţie, aşa încât organismul ei e setat să emită niscai mirosuri urâte. Respingătoare, practic.

SUDOARE.
Toate aceste aspecte au inspirat, aşa cum era de aşteptat, industria parfumurilor. Motiv pentru care astăzi bărbaţii cu un fizic neatrăgător îşi pot procura parfumuri cu miros de transpiraţie. Pentru că da, aromele miraculoase care le inspiră pe femei se găsesc în diverse substanţe secretate de organismul bărbatului când specimenul asudă. Repet însă pentru cei interesaţi, nu e suficient să transpiri ca să le-mbrobodeşti pe femei, ci trebuie să o faci într-un anume fel, ca să pari mai armăsar. Deci cam aşa arată şi prezic studiile cu care m-am petrecut până recent. Când am descoperit noutăţi. De fapt, exactităţi. Ce vreau să spun e că informaţii ca "un anume miros de sudoare" sunt definitiv vagi. Fireşte, pe unii dintre noi, cu un bagaj creativ mai sărac, ne-ar interesa, dacă se poate, să ştim exact care este "acel" miros fantastic.

LACTO-VEGETARIAN. Demers care, iată, de azi încolo e floare la ureche. Nimic mai simplu de aflat cum trebuie să duhneşti ca să stârneşti interesul partenerului pe care l-ai călări niţel. Pentru că analize avansate au reuşit să puncteze fix cum e recomandat să miroşi în astfel de cazuri. Fără s-o mai lungim mult, o femeie care doreşte acces rapid la împreunarea dorită trebuie să pută-a ceapă. Sau a grapefruit. După posibilităţi. Iar unui bărbat îi cresc şansele de cuceritor doar dacă se-mbibă bine cu miros de brânză. Cică ajută.

×
Subiecte în articol: miros punctul pe g