x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Artă pentru mediu

Artă pentru mediu

de Adriana V. Paduraru    |    01 Feb 2008   •   00:00
Artă pentru mediu

Un pet gigant a fost instalat pe malul Râului Tiete, unul din cele mai poluate cursuri de apă din Sao Paulo (Brazilia), ca parte a unui experiment realizat de artistul plastic Eduardo Srur.

Un pet gigant a fost instalat pe malul Râului Tiete, unul din cele mai poluate cursuri de apă din Sao Paulo (Brazilia), ca parte a unui experiment realizat de artistul plastic Eduardo Srur. Prin operele sale, artistul vrea să tragă un semnal de alarmă asupra efectelor devastatoare pe care poluarea le produce mediului înconjurător.

 

 

Educaţie - Plătiţi ca să citească

Copiii dintr-o localitate spa­niolă vor fi plătiţi să citească, re­la­tea­ză AFP. Agustin Jimenez Crespo, primarul din Noblejas, este convins că această iniţiativă îi va determina pe cei mici să pună citi­tul înaintea altor preocupări, precum navigarea pe internet sau jo­cu­rile video. Primăria localităţii de 3.300 de locuitori, situată în cen­­­trul ţării, va plăti câte 1 euro pentru fiecare oră petrecută în bi­blio­teci de elevii din clasele primare.

 

Speed-dating - Vânătoare de “armăsari” tineri

Se caută femeie bătrână şi bo­gată, interesată de bărbaţi tineri şi arătoşi. Aplicantele trebuie să aibă peste 35 de ani, să câştige cel puţin 500.000 de dolari pe an şi să deţină în cont măcar patru milioane de do­lari. Acestea sunt condiţiile de participare la un eveniment ce va avea loc la New York şi ai cărui or­ganizatori doresc să aducă laolaltă 20 de femei de succes şi 20 de ti­neri “armăsari”. “Băr­ba­ţii bogaţi şi urâţi au putut atra­ge femei tinere, superbe şi avide după bani. Acum este rândul fe­mei­lor”, a declarat omul de afaceri Jeremy Abelson, iniţiatorul evenimentului, ajuns la cea de-a doua ediţie. Manifestarea va fi de tip speed-da­ting, adică partenerii vor fi schimbaţi prin rotaţie, după câ­teva mi­nu­te de conversaţie, în vederea atingerii unei compatibilităţi maxime, informează Independent Online.

 

Enoriaşi - Atraşi cu “ochiul dracului”

Un preot din Germania a observat o triplare a numărului enoriaşilor care vin la biserică după ce a anunţat că va oferi câte cinci euro tuturor celor care participă la slujbe, informează Ananova. Părintele Burkhard Westphal, de la biserica din Collinghorst, a pre­cizat că numărul celor care participă la slujbe este de aproximativ 60. După ce i-a momit cu bani, preotul a avut surpriza să constate o triplare a participanţilor, 189 de persoane înghesuindu-se să asiste la slujba din ultima duminică.

 

Probleme psihice - Copilot legat de scaun

Copilotul unui avion al Air Ca­nada, victimă a unor probleme psihice în plin zbor, ţipa, plângea şi îl invoca pe Dumnezeu, a trebuit să fie legat de un scaun după ce a fost scos cu forţa din ca­bina de pilotaj, potrivit cotidianului The Globe and Mail. Air Canada a indicat că unul dintre avioa­nele sale care efec­tuau o legătură între Toronto şi Londra, cu 146 de pasageri la bord, a trebuit să-şi schimbe ruta spre Shannon (Irlanda) luni, după ce copilotului i s-a făcut rău, fără să ofere alte detalii. Copilotul a fost dus la un spital psihiatric, după aterizarea aparatului la Shannon, infor­mează presa canadiană.

×
Subiecte în articol: magazin