x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Aş vrea să...

Aş vrea să...

de Jurnalul National    |    28 Mar 2008   •   00:00

Ce se întâmplă atunci când doi actori mari ca Jack Nicholson şi Morgan Freeman îşi dau mâna într-o comedie gen “Ultimele dorinţe”? Un film de excepţie ar fi prima noastră alegere...

Jack Nicholson şi Morgan Freeman, într-o comedie dulce-acrişoară

 

Ce se întâmplă atunci când doi actori mari ca Jack Nicholson şi Morgan Freeman îşi dau mâna într-o comedie gen “Ultimele dorinţe”? Un film de excepţie ar fi prima noastră alegere...

 

Istorie. În urmă cu mulţi ani, profesorul de filosofie al lui Carter Chambers (Morgan Freeman) dăduse drept temă studenţilor săi alcătuirea unei liste cu tot ceea ce şi-ar dori să facă şi să vadă înainte de a-şi da obştescul sfârşit. Însă realitatea vieţii de adult i-a schimbat planurile. Căsătoria, copiii, miile de griji zilnice şi cei 46 de ani de serviciu ca mecanic auto au transformat treptat această listă de dorinţe într-o amintire cu gust amar, reducând-o la un exerciţiu mintal prin care Carter făcea ca timpul să treacă mai repede în timp ce repara maşini. Pe de altă parte, miliardarul Edward Cole (Jack Nicholson) n-a văzut în viaţa lui o listă care să conţină altceva decât cifre. De când se ştie a fost prea ocupat cu afacerile şi construirea propriului imperiu financiar pentru a se gândi vreodată, între două achiziţii şi numeroase cafele, ce şi-ar dori cu adevărat în viaţă. Însă viaţa îi trezeşte brusc la realitate. Carter şi Edward ajung amândoi într-un salon de spital, cu foarte mult timp la dispoziţie pentru a se gândi la ceea ce îi aşteaptă şi la ceea ce au realizat până atunci. Deşi aparent foarte diferiţi unul de celălalt, ei descoperă că au două puncte comune: nevoia neîmplinită de a se împăca cu ei înşişi şi deciziile pe care le-au luat în viaţă şi dorinţa intensă de a-şi petrece timpul care le-a mai rămas făcând tot ceea ce şi-au dorit cândva. Lista de dorinţe încetează să mai fie un simplu exerciţiu mintal.

 

Video&DVD

 

Cât durează o căsnicie. Ben Stiller îl interpretează pe Eddie, un burlac de 40 de ani care îi spune în cele din urmă “Da” frumoasei sale iubite Lila în faţa ofiţerului Stării Civile. În timpul lunii de miere petrecute în Mexic, femeia visurilor lui Eddie se dovedeşte a fi un coşmar pentru acesta. Iar el realizează că pasul pe care l-a făcut este greşeala vieţii lui. Cât durează o căsnicie este o comedie de senzaţie, care prezintă relaţia dintre un bărbat şi o femeie, ea purtând semnătura fraţilor Farrelly.

 

 

Regatul. Câştigători ai Premiilor Oscar, Jamie Foxx şi Chriss Cooper îşi reunesc forţele cu Jennifer Garner şi Jason Bateman pentru a aduce la viaţă un film de acţiune captivant. O echipă de agenţi FBI de primă mână sunt trimişi în Arabia Saudită pentru a elucida un caz de genocid. În scurt timp realizează că sunt într-o cursă contracronometru a cărei miză este capturarea unui ucigaş înainte ca acesta să lovească din nou. Aflându-se pe un teritoriu necunos-cut, echipa FBI este constrânsă să facă o alianţă cu forţele legii din Arabia Saudită. În urma descoperirilor făcute de cele două părţi, echipa americană este condusă către o confruntare pe viaţă şi pe moarte.

×
Subiecte în articol: film