x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Auto Gadget / Nintendo Wii

Auto Gadget / Nintendo Wii

24 Noi 2006   •   00:00
Auto Gadget / Nintendo Wii

O consola de jocuri ceva mai ieftina

O consola de jocuri ceva mai ieftina

Desi este o consola "next-gen" si este prezentata intotdeauna in aceeasi linie cu Playstation 3 sau XBOX 360, Nintendo Wii nu se incadreaza neaparat in aceeasi categorie, in primul rand pentru ca aceasta nu este nici la fel de puternica si nici la fel de scumpa ca cele din urma.

Lucrul prin care aceasta doreste sa se afirme este diversificarea plajei de utilizatori, de la copii mici pana la persoane trecute de 30 de ani.

PERFORMANTE. Fiind sustinut de un procesor IBM "Broadway" si un procesor grafic ATI Hollywood, Wii nu se ridica la performantele demult lansatului XBOX 360, fiind doar de doua ori mai puternic decat un Nintendo Gamecube. Dar numarul de poligoane procesate pe secunda si rezolutiile HDTV nu sunt caracteristicile pe care compania pro-ducatoare le-a dorit pentru Wii. Acesta introduce din nou conceptul de "distractie pentru toti", readucand in scena versiuni actualizate a unor jocuri consacrate cum ar fi Super Mario, controlat printr-o metoda cel putin interesanta.

INOVATIE. Controller-ul sau mai bine zis, telecomanda folosita de Wii foloseste tehnologia "motion sensing" cu ajutorul careia poti controla personajul sau mediul inconjurator folosind miscari ale mainilor. Astfel poti juca baseball folosind pozitia si miscarile unui jucator de baseball sau poti avea un meci de scrima aproape la fel de solicitant ca si unul real.

Ochelari digitali Icuti DV920

Compania Icuti este recunoscuta pentru inovatiile sale in domeniul ochelarilor digitali. Icuti DV920 este un produs end-user ce afiseaza imagini video folosind doua ecrane LCD ca lentile. Acestea pot proiecta un ecran virtual la aproximativ doi metri distanta cu o anvergura de 42 de inch, putand fi conectat la aproape orice sursa video. Gadgetul poate fi folosit cu succes pe orice tip de media player portabil, scapand astfel de chinul de a vizualiza videoclipurile sau filmele pe ecranele de cativa inch cu care vin dotate acestea. Ochelarii pot fi atasati si la calculator sau laptop, iar tehnologia de afisare 3D promite o experienta unica in jocuri.

NEWS
CARD SD CU DISPLAY. Cardul de memorie ce urmeaza sa fie lansat in 2007 are un display E Ink bi-stabil, integrat in card. Asta inseamna ca acesta va continua sa afiseze spatiul liber si cand cardul va fi scos din cititorul de card sau fara eletricitate. Compania taiwaneza A DATA nu a lansat inca un pret pentru acest card, asteptand intai lansarea lui la CES 2007 (Consumer Electronics Show), in ianuarie. Cardul nu afiseaza capacitatea in timp real, ci se actualizeaza de fiecare data cand acesta este introdus in aparatul foto sau card reader, dar este totusi o metoda buna de a sti cat spatiu a mai ramas pentru poze.

CEL MAI RAPID DVD WRITER. Lite-On se pare ca adopta o alta abordare pentru solutii de stocare optice de ultima generatie. Daca majoritatea firmelor se axeaza mai nou pe lansarea de Writere Blu-Ray sau HD-DVD, cei de la Lite-On tocmai au lansat cel mai rapid burner de DVD-uri. Acesta poate scrie un DVD de 4.7 giga in numai 5 minute si datorita tehnologiei Smart-Write de identificare a discului introdus, acesta poate selecta automat metoda de scriere optima pentru acesta. Astfel ca poti scrie DVD+R, DVD-R, cat si DVD-uri reinscriptibile la o viteza foarte mare.
×