x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Babuinii se distrează cu Pinot Noir

Babuinii se distrează cu Pinot Noir

de Mihaela Matachita    |    06 Apr 2010   •   00:00

Cultivatorii din Africa de Sud au ajuns la disperare. Babuinii, înnebuniţi după strugurii folosiţi pentru producerea vinului Pinot Noir, le distrug recoltele, deşi podgorenii apelează la metode ingenioase pentru a-i combate, cum ar fi alarmele ori şerpii de cauciuc, a informat The Independent.    

"Babuinii sunt atraşi de distracţie. Preferaţii lor sunt strugurii folosiţi pentru producerea de Pinot Noir. Aleg cei mai buni ciorchini şi asta se vede după ceea ce aruncă. Strugurii rămaşi sunt acri", a spus Justin O'Riain, cercetător la Universitatea din Cape Town.

Babuinii dădeau iama şi în trecut în culturile de struguri, dar anul acesta, fermierii spun că situaţia s-a agravat, deoarece habitatul acestor primate a fost restrâns dramatic. Gardurile electrice nu mai reuşesc să împiedice animalele să intre, babuinii putând săpa pe dedesubtul lor ori sări din copacii de deasupra.

Cea mai ingenioasă metodă de a-i ţine departe de festin se bazează pe principiul "sperietorilor de ciori", prin folosirea şerpilor de cauciuc.

×
Subiecte în articol: lumea