x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Balonul inteligent

Balonul inteligent

de Adrian Vaduva    |    14 Dec 2007   •   00:00
Balonul inteligent
Sursa foto: YURIKO NAKAO/

Gunter Pfau, şeful departamentului relaţiilor cu FIFA şi UEFA de la Adidas, prezintă o machetă a noului model de minge de fotbal, dotată cu microcip. Noul balon va furniza date unui computer care, la răndul său, va transmite mesaje direct pe ceasul arbitrilor.

Gunter Pfau, şeful departamentului relaţiilor cu FIFA şi UEFA de la Adidas, prezintă o machetă a noului model de minge de fotbal, dotată cu microcip. Noul balon va furniza date unui computer care, la răndul său, va transmite mesaje direct pe ceasul arbitrilor. Aşadar, aceştia nu vor mai fi păcăliţi de mingile care depăşesc subtil linia porţii.

Clonare - Pisici care strălucesc

Oameni de ştiinţă sud-coreeni au clonat mai multe pisici cărora le-au manipulat o genă ce codifică o proteină fluorescentă - procedură in urma căreia felinele au ajuns să strălucească in intuneric atunci cănd sunt expuse razelor ultraviolete. "Este o premieră mondială. Pănă acum, pisicile cu gene RFP nu au putut fi clonate", a precizat Ministerul Ştiinţei şi Tehnologiei sud-coreean. Autorii experimentului au declarat că tehnologia mai poate fi folosită la clonarea animalelor aflate in pericol de dispariţie.

John Lennon - 24.000 de lire pentru o şuviţă

O şuviţă din părul lui John Lennon a fost văndută la licitaţie cu suma de 24.000 de lire sterline. Ea a fost cumpărată de un colecţionar, care a participat la o licitaţie in cadrul căreia au fost văndute mai multe obiecte ce aduc aminte de The Beatles. Şuviţa de păr a aparţinut fostei coafeze a membrilor formaţiei, Betty Glasgow, fiind pusă in vănzare alături de un bileţel pe care scrie: "Pentru Betty, cu multă dragoste şi mult păr, din partea lui John Lennon".

×
Subiecte în articol: magazin