x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Barack Obama: Hillary Clinton a încălcat Legea Electorală

Barack Obama: Hillary Clinton a încălcat Legea Electorală

de Ovidiu Ciutescu    |    21 Ian 2008   •   00:00
Barack Obama: Hillary Clinton a încălcat Legea Electorală

11:10 • Echipa de campanie a senatorului democrat Barack Obama a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că a primit o serie de sesizări privind înregistrarea de nereguli în cursul adunării electorale organizate sâmbătă în statul Nevada şi câştigate de Hillary Clinton, relatează AFP.

Echipa de campanie a senatorului democrat Barack Obama a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că a primit o serie de sesizări privind înregistrarea de nereguli în cursul adunării electorale organizate sâmbătă în statul Nevada şi câştigate de Hillary Clinton, relatează AFP.

ACUZE. Mai mulţi consilieri ai lui Obama au declarat că echipa de campanie a senatorului Clinton au cerut alegătorilor într-o broşură să se prezinte la urne înainte de ora 11.30, deşi legile în vigoare în statul Nevada care reglementează organizarea adunărilor electorale stipulează că participanţii se pot înscrie până la ora 12.00. "În pofida regulilor clare şi orarului stabilit de către Partidul Democrat din Nevada, potrivit cărora porţile caucus-ului trebuie să rămână deschise şi înregistrarea votanţilor se poate face până la ora 12.00, echipa lui Clinton a încurajat închiderea secţiilor la 11.30", a declarat Bill Burton, purtător de cuvânt al lui Obama. "Acest fapt a generat confuzie şi a determinat multe persoane să părăsească adunarea electorală înainte de a avea şansa să participe", a adăugat el. Echipa de campanie a lui Hillary Clinton a negat imediat acuzaţiile, motivând că Barack Obama nu poate suporta ideea înfrângerii suferite sâmbătă şi că recurge astfel la "o intimidare a maselor şi la metode dure" pentru a "teroriza" alegătorii.

APĂRARE. Într-o conferinţă de presă organziată duminică seară, directorul de campanie pentru Nevada al lui Hillary Clinton, Robby Mook, a respins acuzaţiile echipei adverse, calificându-le drept "revendicări false şi disperate pentru a încerca rescrierea a ceea ce s-a întâmplat ieri (sâmbătă)". Purtătorul de cuvânt al lui Clinton, Howard Wolfson, a adăugat că membrii echipei sale de campanie "nu sunt abilitaţi să închidă porţile". Echipa lui Obama "ne arogă competenţe de care nu dispunem", a adăugat el. Consilierii lui Obama au cerut o reexaminare completă a scrutinului din Nevada, precizând însă că nu pun la îndoială rezultatul. "Am primit un număr neobişnuit de sesizări care ne semnalau faptul că echipa senatorului Clinton a insistat în privinţa închiderii urnelor la 11.30", a declarat Bob Bauer, consilier al lui Obama, adăugând că echipa a primit cel puţin 300 de plângeri. Bauer a refuzat să precizeze care este efectul încheierii adunării electorale cu jumătate de oră mai devreme asupra simpatizanţilor lui Obama, declarând că la această întrebare trebuie să răspundă "echipa de campanie care a încălcat regulile şi care a privat alegătorii de vot".

×
Subiecte în articol: magazin obama echipa clinton hillary clinton