x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Barroso cere Bulgariei să combată corupţia la nivel înalt şi crima organizată

Barroso cere Bulgariei să combată corupţia la nivel înalt şi crima organizată

19 Dec 2008   •   00:00
Barroso cere Bulgariei să combată corupţia la nivel înalt şi crima organizată

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat ieri că Bulgaria trebuie să respecte toate regulile în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene şi să continue lupta împotriva corupţiei la nivel înalt şi a crimei organizate, relatează site-ul Novinite.com.



Barroso a făcut aceste afirmaţii în cursul unei întrevederi cu premierul bulgar, Serghei Stanişev, la Bruxelles. Înainte de a se întâlni cu Barroso, Stanişev declarase că va cere o cooperare sporită, un cadru clar pentru îndeplinirea cerinţelor Comisiei şi un tratament corect aplicat Bulgariei de instituţiile UE. "Bulgaria nu este într-o poziţie neprivilegiată faţă de celelate state membre UE, dar trebuie să respecte regulile Uniunii. Trebuie să vedem rezultate clare şi convingătoare în lupta împotriva crimei organizate şi a corupţiei la nivel înalt", a subliniat Barroso. "Le pot promite bulgarilor că Executivul UE va continua să monitorizeze progresele ţării într-un mod obiectiv şi serios. Cred că există voinţă politică pentru a dobândi rezultate. Dar, aşa cum i-am spus şi premierului, uneori nu vedem rezultate pe măsura voinţei politice demonstrate", a conchis preşedintele CE. Premierul bulgar şi-a menţinut însă poziţia conform căreia Guvernul a obţinut rezultate vizibile în ultimele şase luni.
Barroso a anunţat că Executivul european va pregăti un raport tehnic pe tema progreselor Bulgariei în februarie, apoi o evaluare mai meticuloasă a situaţiei ţării, în vara lui 2009. CE a retras Bulgariei fonduri PHARE în valoare de 520 de milioane de euro, din cauza suspiciunilor de corupţie, la sfârşitul lui noiembrie. (V.A.)

×
Subiecte în articol: lumea