x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Beyonce - Ghinion la Oscar

Beyonce - Ghinion la Oscar

de Adriana V. Paduraru    |    02 Mar 2007   •   00:00


Trei piese nominalizate la categoria "Cel mai bun cantec", dar nici un Oscar
Din sumar: Vedete - Ovidiu Cuncea / Comedie a la francaise / Carte - Mitologiile lumii / Muzica - Amy bad girl / Bega Blues Band / Punctul pe G - Nuntasi neghiobii / Stiinta/ Mistere: Creierul uman preferacifrele / Sport - Cine merge in sferturi? / Documentare - Omagiu Steve Irwin / Seriale &Telenovele - Cu un pas inainte / Star news /


Trei piese nominalizate la categoria "Cel mai bun cantec", dar nici un Oscar

Apetisanta Beyonce Knowles este Deena Jones in filmul "Dreamgirls", pelicula ce prezinta viata unei trupe de muzica soul din anii ’60 si este inspirat din povestea cantaretei Diana Ross si a grupului The Supremes. Partenerul sau este Jamie Foxx, in rolul lui Curtis Taylor jr. Filmul este regizat de Bill Condon, cel care a scris scenariul si pentru celebrul muzical de Oscar "Chicago". In Romania "Dreamgirls" este prezent din 16 februarie.

NOMINALIZARI. Dupa ce au fost rasfatatele Globurilor de Aur, unde au primit trei distinctii, "Fetele de vis" au obtinut si opt nominalizari la cele mai ravnite premii ale cinematografiei. Numai ca, din pacate, pelicula nu a obtinut decat doua distinctii, cel mai bun mixaj de sunet si cea mai buna actrita in rol secundar (Jennifer Hudson). Sperantele erau foarte mari si la categoria "Cel mai bun cantec original". Nu de alta, dar nu mai putin de trei piese de pe coloana sonora a peliculei au fost nominalizate ("Listen" - muzica Henry Krieger, Scott Cutler si text Anne Preven; "Love You I Do" - muzica Henry Krieger si text Siedah Garrett; "Patience" - muzica Henry Krieger si text Willie Reale). Nici una insa n-a fost pe placul membrilor Academiei Americane de Film. Iar premiul Oscar le-a fost suflat de sub nas de Melissa Etheridge cu "I Need to Wake Up" din "An Inconvenient Truth" ("Un adevar care deranjeaza").

PREMII. Marele castigator al serii Oscarurilor a fost "The Departed" (Cartita) al lui Martin Scorsese, cu patru premii din cinci nominalizari. Se poate spune ca Scorsese merita un Oscar, mai ales ca mai fusese nominalizat de cinci ori din 1981 incoace, fara insa sa castige ceva. Daca se mai indoia cineva ca Helen Mirren va castiga si premiul Oscar, anuntul de duminica seara a lamurit si aceasta chestiune. Actrita britanica a luat, in acest an, tot ce se putea in materie de distinctii importante in cinematografie. Acelasi lucru se poate spune si despre Forest Whitaker, care a primit premii din partea asociatiilor de specialitate.

×
Subiecte în articol: oscar