x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Biserica Monstrului Zburător din Spaghete va putea oficia căsătorii

Biserica Monstrului Zburător din Spaghete va putea oficia căsătorii

17 Dec 2015   •   22:14
Biserica Monstrului Zburător din Spaghete va putea oficia căsătorii

Noua Zeelandă a acordat Bisericii Monstrului Zburător din Spaghete (Church of the Flying Spaghetti Monster) permisiunea de a oficia căsătorii, relatează DPA.

Şeful serviciului pentru înregistrarea naşterilor, deceselor şi căsătoriilor din Noua Zeelandă, Jeff Montgomery, a declarat că a analizat de două ori solicitarea făcută de membrii acestei organizaţii religioase şi a ajuns la concluzia că îndeplineşte criteriile pentru a efectua în mod legal ceremoniile de nuntă.

Prin decizia autorităţilor neo-zeelandeze, Biserica Monstrului Zburător din Spaghete se alătură altor grupări religioase care oficiază deja nunţi în Noua Zeelandă, cum fi Wicca (religie neopagână ce acordă o importanţă majoră naturii, n.red.), Biserica Scientologică, Druizii şi Păgânii.

'The Flying Spaghetti Monster' a fost descris şi desenat pentru prima oară într-o scrisoare semnată de americanul Bobby Henderson, în anul 2005. Scrisoarea era o formă de protest faţă de decizia predării, în şcolile publice, a materiei ID (o formă contemporană de creaţionism), ca alternativă la evoluţionism. După acest protest, Henderson a înfiinţat Biserica Monstrului Zburător din Spaghete, care promovează pastafarianismul, o satiră transformată în religie.

×