x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bjork protestează printr-un maraton de karaoke

Bjork protestează printr-un maraton de karaoke

12 Ian 2011   •   16:27
Bjork protestează printr-un maraton de karaoke
Sursa foto: Enrique Castro-Mendivil/REUTERS

  Bjork a organizat în weekendul trecut un "maraton" de karaoke, desfăşurat pe durata a trei zile, pentru a protesta faţă de preluarea unei companii islandeze de către un concern canadian. Grupul coordonat de interpreta islandeză, intitulat The Voice of the Nation, a organizat un concurs de karaoke la Reykjavik, pentru a protesta faţă de preluarea companiei energetice islandeze Icelandic de către grupul canadian Magma Energy.

Organizatorii acestui "maraton" de karaoke au elaborat, totodată, o petiţie, ce a fost semnată de peste 46.000 de persoane, depăşind astfel numărul minim de semnături necesare (35.000, reprezentând 10% din totalul populaţiei) pentru a forţa guvernul islandez să îşi reconsidere poziţia faţă de preluarea acestei companii de interes naţional, informează contactmusic.com, preluat de Mediafax. Maratonul de karaoke a fost organizat în weekendul trecut, pentru a coincide cu Threttandinn, o sărbătoare tradiţională islandeză. Potrivit legendelor din folclorul islandez, elfii şi alte creaturi supranaturale coboară în acele zile pe Pământ pentru a cânta şi dansa alături de oameni. În cadrul acestui eveniment, Bjork a interpretat un cântec popular islandez în duet cu politicianul Omar Ragnarsson şi a cântat apoi, singură, un cover al piesei "Love Will Tear Us Apart" al grupului Joy Division.

În urma acestei investiţii, Magma Energy va deţine 98% din acţiunile deţinute de HS Orka - compania care produce 9% din totalul energetic al Islandei - şi va deveni astfel cea mai mare companie străină din Islanda, după criza din 2008, când economia acestei ţări insulare a fost la un pas de a intra în colaps.

 

×
Subiecte în articol: muzica protest Bjork