x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Blogosferă - Cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă: Ion Iliescu

Blogosferă - Cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă: Ion Iliescu

de Jurnalul National    |    13 Noi 2007   •   00:00
Blogosferă  -  Cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă: Ion Iliescu
Sursa foto: karina knapek/

"Am fost preşedintele Romăniei, actualmente sunt senator şi…incepănd de astăzi, 12 noiembrie 2007, am intrat in universul bloggerilor. Cu multă simpatie va invit la dialog".

Motto-ul preşedintelui de onoare al PSD pe blog este "Cea mai nobilă preocupare a omului este omul" (G. E. Lessing).

Iliescu a postat deja pe blog trei articole. In primul dintre acestea, fostul preşedinte scrie: "Am fost preşedintele Romăniei, actualmente sunt senator şi…incepănd de astăzi, 12 noiembrie 2007, am intrat in universul bloggerilor. Cu multă simpatie va invit la dialog". El susţine că a intrat in această comunitate virtuală convins de realitatea unui mediu dinamic, ce dă posibilitatea fiecăruia să-şi expună ideile. "Acest blog e construit pentru a comunica neformal, simplu, fără limite impuse, supuse doar regulilor bunului simţ", mai scrie Iliescu, anunţănd totodată că are multe de spus.

Celelalte articole se intitulează "Opoziţia la referendum" şi "Viitorul mişcării sindicale in Romănia post-aderare".

Iliescu: "Am intrat şi eu in lumea blogiştilor"

 Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că, deşi la inceput blogurile i s-au părut „un fel de mahala in scris", acum şi-a deschis şi el un blog, stimulat de nişte „colaboratori".

Iliescu a spus că a ezitat „foarte mult" dacă să işi deschidă sau nu un blog şi incă nu ştie dacă, acceptănd propunerea unor „colaboratori" in acest sens, a făcut o alegere bună.

El a spus că principala sa preocupare este să vadă dacă va reuşi să fie activ pe blog, el stabilind pentru inceput o zi pe săptămănă pentru a răspunde postărilor.

Iliescu a spus că deja a primit, după deschiderea blogului, aproape 50 de mesaje, pe care insă nu a reuşit să le parcurgă pănă la ora la care făcea aceste declaraţii.

Intrebat de jurnalişti care dintre blogurile romăneşti i s-au părut mai interesante, Iliescu a spus :

Am parcurs căteva bloguri, Adrian (Năstase - n.r.) este foarte harnic, foarte activ, şi Geoană, dar mai mult numai aşa in fugă pe al lui Geoană".

Iliescu a spus că la inceput a avut reţineri faţă de fenomenul blogurilor.

"La inceput am avut chiar nişte reţineri şi chiar am fost criticat cănd am spus că blogul este un fel de mahala in scris, dar am văzut că a luat o dezvoltare interesantă şi aduce ceva in plus faţă de ceea ce oferă presa scrisă (…) un punct de vedere mai degajat, mai spontan. (…) Prima reacţie a fost aceasta, mi s-a părut o chestie cam marginală, dar mi s-a părut o chestie foarte interesantă şi dincolo de chestiunile marginale şi mai de mahala intr-adevăr, cum mi se părea mie la inceput, văd că sunt mesaje de fond şi completează ceea ce este presa propriu-zisă (…), o manieră mult mai degajată de comunicare", a afirmat Iliescu.

×
Subiecte în articol: magazin iliescu