x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bordelurile cu roboţi ar putea deveni curând realitate (sondaj)

Bordelurile cu roboţi ar putea deveni curând realitate (sondaj)

24 Aug 2016   •   22:20
Bordelurile cu roboţi ar putea deveni curând realitate (sondaj)
Sursa foto: SUMARYANTO BRONTO

Ideea de a întreţine relaţii intime cu roboţi pare, la prima vedere, desprinsă din filmele SF, însă una din cinci persoane este deschisă unei asemenea posibilităţi, potrivit unui sondaj recent, scrie Daily Mail în ediţia electronică.

Portalul VoucherCodesPro.co.uk a efectuat un sondaj pe 2.816 de britanici activi sexual, cu vârste peste 18 ani, care au fost rugaţi să descrie activităţile pe care le-ar întreţine cu un robot. Cei care au spus că ar întreţine relaţii intime cu astfel de cyborgi au fost rugaţi să explice de ce ar face acest lucru. Astfel, circa 72% dintre aceştia au spus că roboţii ''ar fi foarte buni la acest lucru'', iar 28% au fost de părere că ar fi o experienţă nouă.

Cercetătorii susţin că roboţii folosiţi în aceste scopuri ar putea ajuta la reducerea traficului de persoane şi a infracţiunilor sexuale. Dr. John Danaher, lector la Universitatea Naţională Irlandeză din Galway este de părere că roboţii sexuali ar putea reprezenta un bun substitut pentru prostituate. El a declarat pentru Daily Star: ''Cyborgii pot satisface dorinţa de varietate sexuală, de libertate faţă de constrângeri şi complicaţii şi ar îndepărta teama de insucces din punct de vedere sexual''.

Specialistul în terapie comportamentală Nicolas Aujula vede în aceşti ''sexboţi'' un mecanism prin care pot fi ajutaţi cei care au fantezii sexuale extreme, fapt ce ar putea reduce numărul de infracţiuni sexuale. ''În următorii ani, sexboţii vor constitui o soluţie sigură şi discretă pentru explorarea fanteziilor - oferind posibilităţi de a avea parte de partide de sex mai creative''.

Un studiu recent, realizat de dr. Ian Pearson, specialist în futurologie, susţine că în anul 2050 oamenii vor face sex mai des cu roboţi decât cu semeni de-ai lor. ''Cyborgii vor fi dotaţi cu inteligenţă artificială şi vor arăta ca oamenii'', a mai spus dr. Pearson, care adaugă că pentru oamenii din viitor ''sexboţii'' vor fi precum maşinile de astăzi, adică nu vor reprezenta ceva ieşit din comun.

''Majoritatea vor cumpăra androizi pe care îi consideră atrăgători, chiar sexy, iar unii îi vor lua tocmai pentru acest lucru. Cu inteligenţa artificială cu care vor fi dotaţi şi chiar cu funcţionalitatea lor specifică, aceştia vor deveni membrii valoroşi ai căminului, iar oamenii vor forma legături emoţionale puternice cu ei'', potrivit lui dr. Ian Pearson.

În schimb, dr. Kathleen Richardson, cercetător-şef în etica roboţilor la Universitatea De Montfort din Leicester, a declarat pentru Daily Mail că roboţii i-ar putea face pe oameni să fie mai puţin empatici.

Potrivit sondajului efectuat de VoucherCodesPro, 45% dintre cei chestionaţi au declarat că dacă ar avea un robot i-ar cere să se ocupe de curăţenie sau să gătească, iar 41% au declarat că l-ar folosi pentru a conversa. Circa 38% au spus că ar pune robotul să facă diverse sarcini, 12% l-ar folosi ca partener pentru activităţi sportive, iar 21% au declarat că robotul ar avea utilitate sexuală.

AGERPRES

×