x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Botox şi acid hialuronic, în dar de Sărbători

Botox şi acid hialuronic, în dar de Sărbători

de Oana-Maria Baltoc    |    21 Dec 2010   •   22:53
Botox şi acid hialuronic, în dar de Sărbători
Sursa foto: /Thinkstock

143547-32-35tv-187.jpgDe Sărbători trebuie să fim cât mai frumoase, să strălucim mai ceva decât în restul anului. În ultimii ani, simplul mers la cosmetică şi o coafură sau un machiaj sofisticat nu mai sunt de ajuns. Chiar dacă posibilităţile financiare sunt mult afectate de criza economică prelungită, din ce în ce mai multe românce apelează la chirurgia estetică în căutarea tinereţii fără bătrâneţe. Prin urmare, în perioada Sărbătorilor, cabinetele chirur­gilor esteticieni sunt mai pline decât în mod obişnuit. Multe românce, din cele mai diferite categorii de vârstă, apelează la botox sau acid hia­luronic pentru a scăpa de micile defecte.

Printre cele mai cerute intervenţii în această perioadă se numără mărirea buzelor şi umplerea ridurilor, spune dr. Daniela Bunilă, chirurg estetician în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri. Procedurile amintite sunt preferate pentru că sunt intervenţii simple cu rezultate imediate.

Acid hialuronic
Astfel, problema cearcănelor, a ochilor obosiţi şi a ridurilor adânci se poate rezolva cu ajutorul acidului hialuronic. Acidul hialuronic este o substanţă care există deja, în mod natural, în tegumentul pielii. Injecţia necesită anestezie locală, durează cam un sfert de oră, iar efectul acidului e vizibil timp de aproximativ şase luni. După trecerea acestei perioade trebuie să te injectezi din nou, declară dr Daniela Bunilă. O singură injecţie rezolvă problema ridurilor, a cearcănelor şi ridică pomeţii. Efectul e imediat, iar edemul şi coloraţiile sunt minime, putând fi acoperite cu machiaj.

Gråsime proprie
O metodă mai ieftină şi mai naturală pentru a scăpa de diferite defecte este injecţia cu grăsime proprie. Cearcănele, de exemplu, sunt corectate aproape definitiv. După injecţie poţi să rămâi cu nişte vânătăi uşoare, care trec în câteva zile şi nici nu se pune problema cicatricilor, precizează dr Bunilă. Reîntinerirea mâinilor este posibilă tot prin procedura de injectare cu grăsime proprie recoltată din alte zone ale corpului. Nu în ultimul rând, ridurile de expresie se vor evapora ca prin minune prin injectarea cu botox: botoxul poate corecta cu uşurinţă ridurile de pe frunte, gât şi din zona gurii.

Tratamentul cu botox se foloseşte cu succes şi în tratarea spasmelor pleoapelor (blefarospasm), a ochilor asimetrici, a spasmelor severe a musculaturii gâtului şi a transpiraţiei excesive a axilelor, mâinilor şi picioarelor, mai spune dr Daniela Bunilă. Injecţiile cu botox pot fi administrate o dată cu împlinirea vârstei de 18 ani, procedura fiind însă indicată abia după apariţia primelor riduri de expresie.

×
Subiecte în articol: fun