x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Britney Spears s-a cumintit

Britney Spears s-a cumintit

09 Dec 2004   •   00:00

VEDETE
Britney Spears e fata care sparge gheata show-biz-ului cu o pereche de codite prinse-n clame roz, in uniforma si cu buricul gol! E adolescenta care recunoaste ca "a facut-o din nou". Din joaca, o pune de-o casatorie care dureaza vreo doua zile. Se casatoreste din nou, "pe bune", lanseaza albumul de glorie, se-asaza la casa ei si vrea un copil!
MIRUNA MIHALCEA

Click pentru a mari imaginea
Pe scurt, cam asta e povestea ei. Britney e adolescenta controversata, care lanseaza mode peste mode, care castiga de rupe prin vanzarea albumelor, ce mai, personajul la care toata lumea arata cu degetul, intrebandu-se "Ce-a mai facut de data asta?!", "Cat o sa tina si mariajul asta?", "Chiar s-o lasa de muzica?", "O fi gravida?" si asa mai departe...

JUSTIFICARE. Despre Britney s-a scris cu duiumul. La ea acasa si peste hotare. Si la noi s-a scris. Unii de rau, altii de bine. Da’ uite ca unul din cei care si-au facut un scop din a monitoriza indeaproape ce prostii mai face sau nu mai face vedeta muzicii pop, a zis-o, in sfarsit, pe-aia dreapta: "Pai daca nu s-ar mai da din cand in cand in spectacol, daca n-ar mai arata degetul rusinos fotografilor care-o hartuie, daca n-ar avea o tinuta provocatoare, ma rog, daca nimic din toate astea nu s-ar intampla, cine-ar mai sti ca exista o Britney Spears? Cui i-ar pasa, sa zicem, ca pe Britney a laudat-o parintele ca a venit la biserica trei saptamani la rand?". Asa ca, vedeti voi, cica noi am fi de vina ca s-a dus ea la tata pastoru’ sa-si puna pirostriile pentru 55 de ore. Ca dac-ar fi fost dupa ea, ne-ar fi convins numai din vorbe, adica din notele muzicale pe care le articuleaza, dar uite ca fanii astia nu se multumesc niciodata cu putin!

IN ULTIMUL AN. S-au intamplat o gramada. De la prima casatorie fulgeratoare, la a doua, care s-a petrecut la fel de "pe nepusa masa". Una in Las Vegas, alta in California. Intre timp, vedeta-si fractureaza piciorul si e nevoita sa contramandeze turneul "Onyx Hotel", care se anuntase de mult cu surle si tobe. Acu’, asta e. Fanii-si recupereaza banii pe bilete, diva se opereaza si mai zace vreo 12 saptapmani pentru recuperare. Pana una-alta, mai pierde si rolul lui Daisy Duke in favoarea rivalei ei, Jessica Simpsons, si, ca tacamul sa fie complet, e hartuita non-stop de niste paparazii nemernici care, nu se stie cum, dar o surprind pe "femeia-in-devenire" ba ametita, ba indecenta, ba agresiva, oricum, numai cuminte nu! In sfarsit, dupa un an in care toate par sa se-ndrepte dinspre rau inspre mai rau, Britney il descopera pe barbatul vietii ei, proaspat despartit de iubita lui, Shar Jackson, cu care, colac peste pupaza, mai are si doi copii, dintre care unul e chiar nou-nascut. Deci povestea lor de dragoste e relativ calda…Britney nu baga de seama, semneaza actele si iat-o la casa ei, cu Kevin cu tot si cu planuri peste planuri: cum sa decoreze noua locuinta, ce sa mai gateasca, cum sa vada de sotul ei, cum sa ramana insarcinata si cum sa-i plimbe lui copiii deja nascuti prin parcuri.

VIATA PRIVATA IN ANUNTURI PUBLICE. Asa ca Britney Spears, mare "hotomanca", s-a gandit sa-nchida gura targului cu noul ei album, "My Prerogative". Si i-a mers figura. Asta ca sa distraga atentia marelui public de la faptul ca a lasat-o mai moale cu treburile artistice in ultima vreme si a dat-o pe alea casnice. Dar asta numai de ochii lumii "multe". Ca pentru fani, povestea e cu totul alta. Ca orice vedeta care se respecta, Britney are un forum de discutii pe site-ul personal. Oricine intra, in principiu fanii, gasesc scrisori si mesaje de la idolul lor. Si de-aici afla cat e ea de fericita cu noua ei misiune, afla ca tocmai ce-a gatit friptura cu cartofi si legume, ca cele mai importante lucruri din viata ei sunt ea insasi (cu modestie, evident!), minunatul ei sot si familia care e pe cale sa se nasca, mai afla ca daca tot e ea deja ultra-arhi-hiper-mega cunoscuta, a venit timpul sa-si dedice activitatea altor artisti "in devenire" si, ma rog, e cazul sa-si savureze succesul in intimitatea caminului. Uite-asa-si pune diva sufletul pe tava pentru fanii ei!

PE ULTIMA SUTA DE METRI. Pe 9 noiembrie, Britney a lansat ultimul album, "My Prerogative", care contine cele mai tari hit-uri ale vedetei, vechi si noi deopotriva. In curand, si fanii vedetei din Romania vor putea achizitiona albumul, pentru ca apare si la noi, distribuit de Nova Music Entertainment. Dupa o cariera de cinci ani de zile in care a vandut nici mai mult nici mai putin de 55 de milioane de albume (asta ar insemna cam 30.000 de cd-uri pe zi), Britney lanseaza inca o bomba. Pentru ca "My Prerogative" contine nu doar cele mai tari hituri, dar si trei piese noi. Mai mult, albumul are si un bonus: un cd cu remix-urile unor hituri care n-au fost lansate inca!

POVESTEA ALBUMULUI. "Realizarea acestui album a reprezentat pentru mine o experienta cu totul deosebita. Am avut ocazia sa lucrez alaturi de unele dintre cele mai marcante figuri ale muzicii la ora actuala…", se destainuie "doamna Spears". Si ne promite ca, in ciuda zvonurilor conform carora retragerea ei din lumea muzicala e definitiva, "Nu mi-am atins inca limitele. Abia astept sa vad ce urmeaza!" Acestea vin ca o continuare a declaratiei conform careia albumul este o dovada a maturizarii profesionale a artistei: "Am muncit enorm si simt ca mi-am depasit propriile limite".

Click pentru a mari imaginea

MADONNA. A fost un vis implinit pentru Britney. Ce anume? Colaborarea cu Madonna. Faptul ca au inregistrat o melodie impreuna si, de ce nu, faptul ca s-au pupat "dragastos". "Experienta colaborarii cu Madonna nu se poate descrie in cuvinte. Au fost momente in care pur si simplu nu-mi venea sa cred ca Madonna e langa mine pe scena. Nici nu-ndraznisem vreodata sa-mi imaginez ca asa ceva e posibil.", spune Britney emotionata. Ca urmare a colaborarii dintre cele doua, pare-se ca s-au si imprietenit. Cel putin asa sustine cu mandrie Britney. Ba mai mult, Madonna a reusit sa-i traseze mai proaspetei vedete a muzicii pop o noua tinta: sa-si construiasca o cariera cel putin la fel de speciala!

PREMII. Contestata sau nu de unii si de altii, fapt e ca Britney Spears are o colectie intreaga de premii castigate intre 1999 si 2004. Mai precis, vedeta a fost premiata aproape in fiecare an al carierei sale. Cel mai recent e premiul MTV pentru cea mai buna artista a anului alaturi de premiul obtinut pentru piesa "Toxic" de pe unul din cele mai recente albume.

SUPER-MAMA. Britney are o super-mama si vrea sa fie si ea o super-mama, la randul ei. Reteta ar fi simpla: sa faci copil cat esti inca tanar, sa mergi la biserica in fiecare saptamana, dar sa nu barfesti pe la colturi, sa speli masina din curtea casei imbracata in colanti si-n bustiera, ca sa te si bronzezi intre timp, sa te porti cu copiii ca o prietena, nu ca o profesoara in raport cu elevii ei, sa-ti iubesti sotul, dar sa nu-l transformi intr-un fel de stapan si sa te simti excelent in bucatarie. Asta pentru ca "gatitul e ca maternitatea"…

.

My Prerogative
Click pentru a mari imaginea
  • 1. My Prerogative
  • 2. Toxic
  • 3. I’m a Slave 4 U
  • 4. Oops… I Did It Again!
  • 5. Me Against the Music
  • 6. Stronger
  • 7. Everytime
  • 8. … Baby One More Time
  • 9. (You Drive Me) Crazy (Stop Remix)
  • 10. Boys
  • 11. Sometimes
  • 12. Overprotected (Darkchild Remix)
  • 13. Lucky
  • 14. Outrageous
  • 15. I’m Not a Girl, Not Yet a Woman
  • 16. I’ve Just Begun (Having My Fun)
  • 17. Do Somethin’
  • ×
    Subiecte în articol: britney britney spears