x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Buşteni/ Începe Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă

Buşteni/ Începe Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă

de Ovidiu Ciutescu    |    07 Feb 2008   •   00:00
Buşteni/ Începe Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă

12:50 • Oraşul Buşteni găzduieşte pentru a treia oară consecutiv competiţiile din cadrul Cupei Mondiale de escaladă, întrucât comunitatea internaţională a sportivilor a desemnat, prin vot, drept cea mai bine organizată etapă a Cupei Mondiale din 2006 şi 2007 pe aceea de pe peretele de estacada de pe pârtia Kalinderu, din Buşteni.

Oraşul Buşteni găzduieşte pentru a treia oară consecutiv competiţiile din cadrul Cupei Mondiale de escaladă, întrucât comunitatea internaţională a sportivilor a desemnat, prin vot, drept cea mai bine organizată etapă a Cupei Mondiale din 2006 şi 2007 pe aceea de pe peretele de estacada de pe pârtia Kalinderu, din Buşteni.

NEBUNIE. Turiştii care aleg ca destinaţie Valea Prahovei în acest weekend vor avea parte de concerte, concursuri de schi şi skiboard şi de escaladă pe gheaţă. Joi, la Buşteni, concertează Andreea Bălan şi trupele Alb Negru şi Parlament, iar la ora 18.00, are loc deschiderea oficială a "Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheaţă". La manifestare va fi prezent şi preşedintele Comisiei de Escalada pe Gheaţă din cadrul Uniunii Internaţionale a Asociaţiilor de Alpinism (UIAA), Carlos Teixeira. Peste 80 de sportivi din 17 ţări - Austria, Elveţia, Rusia, Bulgaria, Cehia, Coreea de Sud, Croaţia, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, România, Serbia, Slovenia, Spania şi Ucraina - se vor întrece pentru a acumula punctaj în Cupa Mondială, pentru a-şi disputa titlul de cel mai rapid căţărător pe gheaţă din lume şi pentru a cuceri primul titlu de campion internaţional al noului campionat CAR. Toate probele se desfăşoară pe structuri artificiale acoperite cu gheaţă. Proba de dificultate constă în escaladarea unei succesiuni de tavane şi pasaje de mare complexitate, aflate la o înălţime de peste 20 de metri. Peretele vertical de gheaţă pe care vor avea loc probele de escaladă - viteză are şi el 20 de metri înălţime şi este singurul perete din lume certificat pentru stabilirea de recorduri. „Distracţia continuă la Buşteni, vineri, cu un concert susţinut de Ro-mania, Anda Adam şi Talisman, iar sămbătă cei aflaţi în staţiune îi vor putea asculta pe Delia şi Matteo, Mircea Rusu şi Keo, dar şi trupele Rustic şi Sweet Kiss” – a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Buşteni, Vlad Dinu. ‘Festivităţile dedicate Zilelor Oraşului se vor încheia duminică, cu Finala Campionatului de fotbal în sală „Cupa Alexandros”, la care participă 6 echipe din tot atâtea cartiere ale oraşului’ –a mai arătat Dinu.Premiile pentru toate aceste concursuri depăşesc 25.000 de euro.

×
Subiecte în articol: magazin buşteni gheaţă