x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun CA-N FILME • Motive ciudate pentru divorţ

CA-N FILME • Motive ciudate pentru divorţ

de Adriana V. Paduraru    |    01 Noi 2008   •   00:00
CA-N FILME • Motive ciudate pentru divorţ

Nu doar celebrităţile invocă motive puerile când este vorba să meargă în faţa judecătorului pentru un divorţ.



Credeaţi că numai Britney Spears se căsătoreşte pentru a divorţa după câteva ore? Ei bine, nu! Andrea McMillan (34 de ani) din Marea Britanie a cheltuit nu mai puţin de 4.000 de lire sterline pentru o nuntă exotică pe o plajă din Cuba. Însă, nimic n-a putut-o opri să nu-şi părăsească proaspătul soţ pentru un barman care i-a servit la petrecere. Degeaba şi-a rugat Andrea logodnicul să nu mai facă nunta. "N-am mai fost în stare de nimic după ce l-am văzut pe Jose Miguel. Carl mi-a spus că nu e vorba despre dragoste, ci despre emoţiile de dinaintea nunţii", a povestit femeia, citată de cotidianul The Sun. La întoarcerea în Marea Britanie, femeia a depus actele de divorţ şi a fugit înapoi în Cuba, în braţele iubitului. La rândul său, Jose şi-a părăsit soţia şi acum aşteaptă aprobarea pentru a se muta în Regatul Unit.

DEFECTE
Anul trecut, un bărbat din regiunea Shanglin (China) a divorţat de soţia sa, motivând că aceasta l-a minţit cu privire la vârsta pe care o are. După o căsnicie de zece ani, bărbatul, cunoscut sub numele de Cen, a descoperit că aleasa sa este cu şase ani mai bătrână decât credea. Luo îl minţise, înainte de cununie, că are 24 de ani, când, de fapt, avea 30.

O italiancă din Campagna, al cărei nume nu a fost dat publicităţii, a cerut anularea căsătoriei, după ce soţul său a fumat canabis în noaptea nunţii. Zece ani i-au trebuit italiencei să reuşească separarea de soţul său.

Un lider religios din Nigeria a acceptat să divorţeze de 82 de neveste din cele 86 pe care le avea, după ce un ordin islamic special a fost emis în acest sens. Potrivit BBC, Mohammadu Bello Abubakar (84 de ani) a fost obligat să rămână doar cu patru neveste, aşa cum cere Coranul.

CU SOSIA LA TRIBUNAL
Dacă majoritatea divorţează de soţii, există şi unii care divorţează de... sosii. Un indian a fost acuzat de adevărata nevastă că s-a dus la tribunal şi a obţinut divorţul folosind o altă femeie, informează Agerpres. Femeia a aflat că a "divorţat" în momentul în care Sanjib Saha i-a cerut să părăsească locuinţa. În cele din urmă, adevărul a ieşit la iveală, iar tribunalul din Calcutta a suspendat divorţul. "Acest caz arată lacunele sistemului nostru de justiţie", a afirmat avocatul Kaushik Chanda.

Cazuri de partaj şi lupte pentru custodie

Când vine vorba de partaj, divorţurile se transformă în adevărate scandaluri. Nu şi în cazul unui cuplu cambodgian, care a tranşat, la propriu, locuinţa conjugală. Cei doi, după un mariaj de aproximativ 40 de ani, şi-au tăiat pe din două casa cu ferăstrăul, jumătate rămânând soţiei, iar cealaltă – evident – soţului. Potrivit Ananova, acesta din urmă a ţinut să-şi ducă partea lui de casă la capătul opus al satului Cheach. Avocaţilor nu le este întotdeauna uşor în cazurile de divorţ. Mai ales când apare în proces şi o custodie. Gaetano Ferro, un avocat specializat în divorţuri, din Statele Unite, îşi aminteşte că cel mai ciudat caz la care a lucrat a fost unul în care foştii soţi se certau pe custodia... câinelui. În cele din urmă, părţile au găsit soluţia de compromis, iar patrupedul urma să stea câte o săptămână la fiecare. Ferro recunoaşte că în ultima vreme numărul divorţurilor cu această problemă este în continuă creştere. Lucru certificat şi de faptul că, potrivit unor sondaje recente, 83% din stăpânii de animale de casă din Statele Unite se consideră "mami" şi "tati".

×
Subiecte în articol: magazin