x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Calea de acces - Insotitorii diavolului

Calea de acces - Insotitorii diavolului

de George Arion    |    10 Dec 2006   •   00:00

SUSPANS
Un semn de vitalitate a romanului politist actual este prezenta sa pe multe meridiane ale globului, unde inregistreaza reusite eclatante. De mai multa vreme, policier-ul a incetat sa mai fie apanajul englezilor, francezilor, americanilor. Tot mai multi autori din alte literaturi se afirma fara nici un complex fata de inaintasii care le-au servit drept modele. Iar cei care se fac cunoscuti in ultimii ani in cele mai neasteptate colturi ale lumii descopera modalitati noi de expresie, ne obisnuiesc cu ambiante insolite si obiceiuri locale mai putin stiute, cu psihologii si comportamente inedite.
SUSPANS
Un semn de vitalitate a romanului politist actual este prezenta sa pe multe meridiane ale globului, unde inregistreaza reusite eclatante. De mai multa vreme, policier-ul a incetat sa mai fie apanajul englezilor, francezilor, americanilor. Tot mai multi autori din alte literaturi se afirma fara nici un complex fata de inaintasii care le-au servit drept modele. Iar cei care se fac cunoscuti in ultimii ani in cele mai neasteptate colturi ale lumii descopera modalitati noi de expresie, ne obisnuiesc cu ambiante insolite si obiceiuri locale mai putin stiute, cu psihologii si comportamente inedite. Contributia lor va asigura longevitate unui gen literar de mare interes pretutindeni, al carui viitor nu trebuie scrutat cu ingrijorare.

Printre cei care ofera valente noi romanului politist se numara si australianul John Misto, care s-a bucurat de apreciere in toate tarile in care i-au fost traduse cartile, in special datorita unui roman excelent scris, "Insotitorii diavolului".

Intr-o noapte de Craciun, o fetita de 3 ani este rapita in conditii misterioase. Dupa mai bine de doua decenii de la nefericitul episod, anchetand un jaf comis la o manastire, agentul Greg Raine descopera elemente noi legate de disparitia fara urme a copilei. Investigatia sa dezvaluie numeroase secrete pitite cu multa grija de-a lungul anilor. Din pricina lor, viata politistului este expusa unor mari pericole, pe care le infrunta cu incapatanare si curaj, dornic sa rezolve tenebrosul caz. Cercetarile pe care le intreprinde descalcesc itele unei afaceri murdare, dar il ajuta si sa-si descopere identitatea reala, asa cum pentru un erou din antichitate, incercarile la care il supuneau zeii erau o cale de acces in scopul cunoasterii de sine. John Misto ne propune nu numai o naratiune cu o intriga politista minunat construita, cu multe rasturnari de situatie - sa amintim ca autorul este faimos in Australia si datorita unor piese de teatru si a unor seriale de televiziune. Cartea sa ofera si o imagine halucinanta a unei societati bantuite de politicieni fara scrupule, de politisti corupti, de reprezentanti ai unor servicii speciale de o cruzime fara margini. Autorul contempla cu ironie, dar si cu multa compasiune zbaterea umanitatii pe care o descrie, convins fiind ca singura ei cale de salvare e aflarea adevarului, oricat de dureros ar fi el.

×
Subiecte în articol: magazin