x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cap al lumii interlope din Capitală, reţinut pentru trafic de droguri

Cap al lumii interlope din Capitală, reţinut pentru trafic de droguri

de Veronica Micu    |    20 Iun 2008   •   00:00
Cap al lumii interlope din Capitală, reţinut pentru trafic de droguri

12:55 • Petre Lăutaru, un cunoscut membru al lumii interlope din Bucureşti a fost prins, ieri, într-un apartament închiriat din cartierul Pantelimon. El este acuzat de trafic de droguri după ce, în urma cu trei luni, poliţiştii au confiscat un transport de peste trei kilograme de heroină de la un "cărăuş" de-al său.

Petre Lăutaru, un cunoscut membru al lumii interlope din Bucureşti a fost prins, ieri, într-un apartament închiriat din cartierul Pantelimon. El este acuzat de trafic de droguri după ce, în urma cu trei luni, poliţiştii au confiscat un transport de peste trei kilograme de heroină de la un "cărăuş" de-al său.

REŢEAUA. Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Petre Lăutaru este unul dintre organizatorii transportului de 3,2 kilograme de heroină, depistat de poliţiştii de frontieră în luna martie, la PTF Giurgiu. Pentru că la finalizarea cercetărilor Petre Lăutaru se sustrăgea urmăririi penale, instanţa a emis pe numele lui un mandat de arestare în lipsă, pentru trafic de droguri de mare risc, fiind dat în urmărire generală. Pentru că acesta nu s-a mai prezentat la domiciliu, poliţiştii de frontieră au extins verificările şi, în cursul zilei de joi, traficantul a fost prins într-un apartament închiriat din cartierul bucureştean Pantelimon. Acţiunea de prindere a acestuia a fost organizată de poliţiştii de frontieră antidrog din cadrul Direcţiei de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). La jumatatea lunii martie, ofiţerii antidrog de la Direcţia de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, în cooperare cu poliţiştii de frontieră din Giurgiu şi sub coordonarea procurorilor DIICOT, l-au depistat pe bucureşteanul Marius Cătălin P., în vârstă de 22 ani, care intenţiona să introducă în România, prin PTF Giurgiu, 3,2 kilograme de heroină. Anchetatorii au stabilit că Marius Cătălin P. făcea parte dintr-o grupare care se ocupa cu traficul de droguri pe relaţia Turcia - România. Tânărul avea rolul de "cărăuş" şi a recunoscut că transportul drogurilor îl facea în schimbul protecţiei care urma să-i fie acordată de membrii lumii interlope bucureştene în diverse conflicte de stradă. Acesta trebuia să le predea "marfa" iniţiatorilor întregii "afaceri", Petre Lăutaru (53 de ani) şi Viorel Ţuţu (32 de ani), zis "Viorel Dinaur", cunoscuţi membri ai lumii interlope bucureştene. Instanţa a dispus arestarea preventivă a lui Marius Cătălin P., pentru trafic de droguri de mare risc. Poliţiştii de frontieră continuă cercetările pentru identificarea tuturor membrilor reţelei, Ţuţu Viorel fiind dat în urmărire generală, pe numele său fiind emis un mandat de arestare în lipsă.

×
Subiecte în articol: magazin frontieră