x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Carmen Brumă,inamicul caloriilor

Carmen Brumă,inamicul caloriilor

de Adriana V. Paduraru    |    Oana-Maria Baltoc    |    07 Noi 2008   •   00:00

Carmen Brumă are multe în comun cu un personaj celebru: Lara Croft. Arată bine, e sportivă, e tot timpul în acţiune. Ca să nu mai vorbim despre lupta neobosită pe care o duce împotriva stilului de viaţă dezordonat. "Kilocruciada", "Bruma de mişcare" şi "Bruma de nutriţie" sunt emisiunile prin intermediul cărora vrea să atragă oamenii către o alimentaţie sănătoasă şi o viaţă fără sedentarism. În plus, Carmen va lansa sâmbăta viitoare, 22 noiembrie, o carte inspirată de po-vestea ei, intitulată "Carmen Brumă Slim", o carte în care ne spune totul despre ce înseamnă viaţă sănătoasă, mişcare şi slăbit în condiţii nepericuloase pentru organism. Şi iat-o pe Carmen Brumă în pielea Larei Croft, numai că armele sale nu sunt periculoase, ci, dimpotrivă... foarte sănătoase.



LANSARE. Carmen îşi dorea foarte mult să scoată pe piaţă un DVD cu exerciţii, însă lucrurile au luat o altă întorsătură. Astfel, vedeta Realitatea TV a primit o ofertă din partea unei edituri de a scrie o carte despre experienţa pe care a avut-o  ea cu kilogramele în plus. "Nu este scrisă din perspectiva unui specialist, ci din a unei persoane care a avut probleme cu greutatea, şi a omului care de vreo şapte ani face emisiuni legate de acest subiect. Însă nu e o carte tip manual, ci eu îmi împărtăşesc din experienţa din adolescenţă. Pentru că am fost acuzată în câteva rânduri că am inventat această poveste, am şi o poză care demonstrează că am avut 86 de kilograme", ne-a povestit Carmen. Cartea va fi lansată în cadrul Târgului Gaudeamus.

VOINŢĂ. Este foarte uşor să cazi "în păcat" atunci când vine vorba despre o prăjitură, despre o ciocolată sau despre o porţie de cartofi prăjiţi. Însă, dacă imaginea din oglindă nu te mai satisface, va fi mai greu să te laşi ispitit, mărturiseşte Carmen. "Dacă suferinţa pe care imaginea din oglindă ţi-o provoacă este mai mare decât «chinul» unui regim alimentar, atunci vei avea multă voinţă să începi un stil de viaţă sănătos. Dacă însă te resemnezi şi începi să te accepţi aşa cum eşti, atunci n-ai nici o şansă. Există foarte mulţi oameni graşi care se simt foarte bine în pielea lor şi se comportă ca atare. E alegerea fiecăruia. Eu, una, n-am putut. Pe mine imaginea din oglindă m-a înfiorat şi nu m-am putut suporta. În plus, începusem să am probleme de sănătate. Nu mai puteam dormi, aveam senzaţia de sufocare, oboseam foarte repede", povesteşte Carmen.

PLANURI. Realizatoarea emisiunilor "Bruma de mişcare" şi "Bruma de nutriţie" nu-şi face planuri pentru viitorul îndepărtat. Nici în ceea ce priveşte profesia, nici în ceea ce priveşte viaţa personală. I-ar plăcea însă ca la un moment dat să treacă în spatele camerelor de filmat şi să se ocupe de producţie. "Nu m-am gândit niciodată să fac alt gen de emisiune. Mi se pare că mi se potriveşte foarte mult ceea ce fac acum. Totuşi, nu exclud categoric această posibilitate, pentru că nu se ştie niciodată. Poate va exista la un moment dat vreun format care să îmbine foarte bine lucrurile care mă interesează pe mine cu divertismentul", spune vedeta Realitatea TV. Nici deschiderea unei săli de sport nu o tentează: "Pentru mine, sportul şi mersul la sală sau la stadion e un mod de relaxare. Eu, când sunt stresată, nervoasă, când simt o apăsare, mă duc pe stadion şi alerg sau merg cu bicicleta. Şi astfel capăt o stare de bine. Nu percep sala de sport ca pe o afacere. Nu le-aş putea combina".
Chiar dacă ideea de a avea copii este, cel puţin deocamdată, amplasată într-un viitor destul de îndepărtat, Carmen îşi propune ca şi atunci când va fi gravidă să facă mişcare: "Sunt destule mămici care au grijă de siluetă şi fac mişcare. Iar copii sunt, slavă Domnului, sănătoşi". Şi, poate, cine ştie, DVD-ul pe care şi-l doreşte atât de mult va fi unul cu sfaturi pentru gravide sau pentru proaspetele mămici. Mai ales că în acest caz alergatul după copii poate fi considerat exerciţiul perfect pentru a te menţine în formă.

×
Subiecte în articol: carmen cover story