x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Căsnicia, buba şi beleua

Căsnicia, buba şi beleua

22 Oct 2010   •   00:00

Citisem undeva că o căsnicie e-ntotdeauna definită de două coordonate majore: o bubă şi-o belea. În general, fiecare vrea ceva de la fiecare. Pe unii-i încântă vaga idee de stabilitate pusă pe tavă de căsnicie, pe alţii îi excită rezolvarea chestiunilor de ordin pecuniar. Pe de altă parte, unora le e doar frică de-ntuneric şi e mai bine să ai ceva pavăză lângă tine. Una peste alta, dacă te caută hoţii pe la uşă, cu un bărbat în casă pare zăvoru' mai căpăţânos! Diverse.

HOAŞTE. Cea mai evidentă bubă rămâne totuşi soţul ori soaţa, trecuţi de vârsta frăgezimii, care-şi caută, nu-i aşa, cu orice preţ, beleaua. Cred că aici suntem mereu de acord că nu există jumătăţi de măsură, actorilor fiindu-le clar de la-nceput cine-i buba şi cine-i beleaua. Buba tuşeşte, buba are oase proeminente şi fragile, carnea moale şi pielea flască. Beleaua se face că nu vede şi stoarce portofelu' încă viu. Prea viu. La schimb, sacrifică să­ru­turi moi pe tâmple. La urgenţe, se avântă chiar pe sub cearşafuri, după doze monstruoase de tărie. Buba se păcăleşte că trăieşte, beleaua se ţine cu fason, într-o dulce lene şi autosuficienţă cronică. Din afară. Că dină­untru, buba zice că beleaua ei e miere şi că lenjeria sfâşiată brutal în timpul actului de dezmăţ conjugal arată adevărata dimensiune a dorinţei sfâşietoare de-a frânge sălbatic trupul măcinat de ani sub povara erectilei tinereţi desfrânate. Din iubire, of cors.

TATĂI. Invers, tataiul cu trup veş­ted crede că beleaua lui se bucură la gâdilături uşchite, dovadă că apreciază experienţa. În fapt, beleaua râde doar ca să nu plângă şi pentru că ştie, mai presus de toate, că horcăitului ei tânăr tataiul mereu îi echivalează, pe bună dreptate, răsplata cuvenită, în bani şi alte foloase materiale. Totul pe principiul "pentru că merită". Auzi, o bubă şi-o belea. S-au schimbat vremurile pe care mi le aniticipa maică-mea şi conform cărora în orice căsnicie unul iubeşte şi-altu' le cam profită. Păi, în cazurile astea, ce? Buba (hoaşca) pro­fită de belea, bun. Da' beleua ce, iubeş­te buba? Invers poate merge: beleaua (dama) profită de bubă (tataiul putred) şi buba da, iubeşte beleaua. Se bro­deşte. De unde iar rezultă că tot femeia dă la socoteală prost. Consideraţii suplimentare, pe altă dată. Momentan sunt ocupată să mă vait că nu mi-a făcut şi mie mama două ouă...

În plus, am chef să văd la mine ce re­zultă. Belea, în general, nu sunt doar dacă dorm. Şi nici atunci întocmai pentru că de când cu vârsta s-a iţit un sforăit nervos, chestie de mare etichetă la o damă (cred că viziunea unei soţii sforăinde echivalează cu aceea a unei doamne cu ciorapi fini beată cui, cu capul alunecând simbo­lic pe colţu' mesei). Rămâne buba. Bă­nui că dacă l-aş întreba pe el ar zice că sunt un furuncul nemernic atunci când zic de mamă-sa ori dacă mă strâmb hâd când vine vorba să mai ia­s­ă şi el la o tură cu motoru' lui vijelios. Deci bubă şi belea, hotărât. Hotărât, doi într-unu', ceea că nu-i rău ca performanţă!


stuff by ANUŞKA
Francezii o ţin din greşeală în eroare

La două săptămâni după celebrul po­rumbel "felaţie" în loc de inflaţie al eu­ro­­deputatei Rachida Dati, a venit rân­dul ministrului de Interne din Franţa, Brice Hortefeux, să comită o gafă, folosind în cadrul unei emisiuni de te­le­viziune expresia "amprente genitale" în loc de "amprente digitale", infor­mea­ză Me­diafax. Invitat la "Grand Jury", emisiune difuzată pe postul RTL-Le Figaro-LCI, ministrul de Inter­ne francez a fost rugat de reporteri să se pronunţe în chestiunea "fişierelor" etnice (baze de date etni­ce, vizând romii). "Există două tipuri majore de fişiere: fişierul amprentelor genitale şi fişierul amprentelor genetice", a declarat Hortefeux, dorind să se refere, de fapt, la "amprentele digitale".

Uniforme cu forme
Forţele terestre americane testează în premieră o uniformă de luptă pentru femei care va fi mai adecvată pentru constituţia lor, iar dacă aceasta va fi aprobată, de noul model vestimentar vor beneficia circa 160.000 de femei, informează Mediafax. Uniforma unisex este puţin cam mare. Cu aceasta s-a ignorat cu totul silueta. Scopul nu este de a accentua formele feminine, ci de a adapta uniforma la particu­larităţile corpului feminin, a declarat comandantul Sequana Robinson, adjunctul şefului proiectului PEO Soldier, însărcinat cu realizarea uniformelor şi prima femeie care o va purta. Primul obiectiv a fost ca uniforma să nu fie diferită de cea a bărbaţilor, a declarat Mary Harwood, expert în confecţii care a contribuit la aducerea unor modificări sensibile la tradiţionala ţinută kaki cu motive standard de camuflaj. Însă am ajustat-o la caracteristicile anatomice ale corpului feminin, a adăugat ea.

×
Subiecte în articol: punctul pe g