x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ce pot face 5 minute din viaţa lui Nicu Alifantis!

Ce pot face 5 minute din viaţa lui Nicu Alifantis!

de Dana Andronie    |    22 Aug 2013   •   13:11
Ce pot face 5 minute din viaţa lui Nicu Alifantis!
Cerere în căsătorie, în curtea grecului, pe acordurile piesei “Ce bine că eşti”
 
Ca pe vremea grecilor fanarioţi, care cântau la fereastra ibovnicelor, grecul Nicu Alifantis a primit o cerere de a fi truverul unui îndrăgostit. A doua zi după Festivalul Folk You!Florian Pittiş, Alifantis a găsit, în căsuţa poştală electronică, unul dintre cele mai interesante email-uri din viaţa lui. Un admirator îi solicita, nici mai mult, nici mai puţin, prezenţa pe post de menestrel într-un loc în care el, solicitantul - Ovidiu -, voia să-şi ceară iubita de soţie, pe Alina.

Ceremonialul este evident de tip medieval, mai exact o practică întâlnită în perioada fanariotă a Bucureştilor, când boierii sau oamenii cu stare apelau la tarafurile urbane pentru a cânta serenade la fereastra leliţelor. Revenind la povestea noastră, expeditorul e-mail-ului este un tânăr admirator care a avut frumosul tupeu de a-l coopta în acest demers matrimonial pe Nicu Alifantis. Culmea, acesta a acceptat! După un schimb de mesaje, s-a stabilit ziua şi ora marii întâlniri: 13 august 2013, ora 18:30. Ovidiu a ieşit la plimbare cu Alina, fără să ştie ce-o aşteaptă. Ea a fost legată la ochi tot drumul.

În cele din urmă, au ajuns împreună acasă la Nicu Alifantis, au intrat în curte şi s-au aşezat pe bancă. Au stat puţin de vorbă, după care Ovidiu a îngenunchiat, i-a oferit inelul, declarându-i dragostea pe care i-o poartă. Pe fundal, se putea auzi Nicu Alifantis care cânta live, din veranda casei lui, “Ce bine că eşti”. Bineînţeles că Alina a acceptat, în ciuda sau mai ales datorită emoţiilor compleşitoare. Nu s-a gândit o clipă că va fi cerută în căsătorie, mai ales cu complicitatea lui Nicu Alifantis.

Generozitate

A fost un moment unic, atât pentru cei doi iubiţi, cât şi pentru artist. “Stimate admirator, n-am făcut în viaţa mea chestia asta, dar îmi place ca idee, aşa că hai să vedem ce iese!” - i-a răspuns franc Alifantis solicitantului. Şi a ieşit un momnet unic, pe care nici unul dintre protagonişti nu-l va uita vreodată. Ce au puttut să facă 5 minute din viaţa lui Nicu Alifantis! Doi oameni frumoşi şi îndrăgostiţi au pornit la drum cu un elan miraculos. N-a costat pe nimeni nimic, cu excepţia celor  5 minute din viaţa lui Alifantis, pe care acesta le-a cedat inimos celor doi îndrăgostiţi.

“Vă scriu ca să vă mulţumesc şi fiind lucid... A ieşit de minune surpriza, nu vă daţi seama cât de mare şi neaşteptat a fost efectul apariţiei dumneavoastră în ochii ei, după ce s-a ridicat <>! Iar eu am fost absorbit atât de tare de A. şi de emoţiile momentului, încât am auzit o secundă când aţi început, v-am zărit cu coada ochiului lângă casă pentru încă o fracţiune de secundă am mai auzit <> şi apoi când aţi terminat, atât! Iar apoi la masă, rămăsesem încă euforic şi mut. Mi-a părut rău ca nu m-am putut împărţi în două, să las o parte să vă privească de sus pe dumnevoastră şi toată scena”, i-a mulţumit Ovidiu pe acelaşi cale, pe e-mail.

Nicu Alifantis le-a urat să aibă noroc în viaţă şi le-a mulţumit la rândul său că le-a fost util. Grecul a dat dovadă de generozitate, ceea ce le lipseşte cu desăvârşire artiştilor români cu care suntem contemporani. Să fie sănătos încă o mie de ani şi să le mai facă zile frumoase şi altor oameni frumoşi şi îndrăgostiţi!
Să mai zicem că nu e bine să primim daruri de la greci!

×
Subiecte în articol: nicu alifantis folk you 2013