x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cea mai mare insulă plutitoare a fost lansată la apă (galerie foto)

Cea mai mare insulă plutitoare a fost lansată la apă (galerie foto)

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Noi 2009   •   00:00
Cea mai mare insulă plutitoare a fost lansată la apă (galerie foto)
Sursa foto: topnews.ru/

Oasis of the Seas, cel mai mare vas de croazieră din lume, a fost lansat de curând la apă şi este gata să traverseze Atlanticul. Nava este de cinci ori mai mare decât Titanicul şi poate găzdui 6360 de pasageri şi 2160 membri ai echipajului. Cel mai ieftin bilet pentru o croazieră costă numai 1300 de dolari. În viitorul apropiat nava va face prima cursă, pe ruta Florida - Haiti.



Oasis of the Seas are o lungime de 361 de metri, o lăţime de 66 de metri iar în cel mai înalt punct aflat deasupra apei atinge 72 de metri. Vasul, care are o capacitate de 221 mii de tone, este cu 40% mai mare decât orice altă navă de profil construită vreodată! Insula plutitoare are nu mai puţin de 16 punţi şi 2704 cabine. Costul realizării acestui mamut al apelor s-a ridicat la 885 de milioane de lire sterline.

Proprietarul navei susţine că nava oferă condiţii de divertisment atât pentru clasa medie cât şi pentru cei mai excentrici milionari. Nava este echipată cu un amfiteatru pe apă, un carusel, parc plutitor, teren de golf, 21 de piscine pentru care necesarul de apă este de 2,3  milioane de litri, terenuri de tenis, de volei, un perete pentru alpinism, locuri de joacă pentru copii - cu parcuri tematice şi, chiar, laboratoare ştiinţifice pentru micuţiii aflaţi în vacanţă cu părinţii.

Pentru că este aşa de mare, constructorul a împărţit vasul în zone cu "teme" speciale, inclusiv zonă tropicală în care sunt plantaţi plamieri şi viţă de vie. Numai în aceste zone speciale au fost plantate 12 mii de plante!

Inabordabilă, la prima vedere, datorită luxului, nava nu oferă servicii exagerat de scumpe. Două săptămâni de sejur pe nava-minune îi vor scoate din buzunar turistului circa 1300 de dolari la o cabină mai modestă.

Lansarea la apă a Oasis of the Seas ne aminteşte de o altă navă celebră a istoriei navale, Titanic. Până şi liniile sale amintesc de nava a cărei soartă tragică a făcut ca pe 15 aprilie 1912 să se scufunde, deşi specialiştii o considerau imposibil de scufundat! Şi Titanicul era, pe atunci, cea mai mare nava din lume. Ea a plecat în prima cursă de la Southampton, pe 10 aprilie, şi a sfârşit cinci zile mai târziu în Oceanul Atlantic - lovită de un iceberg. Chiar dacă au marşat destul de mult pe o linie care seamănă cu celebrul Titanic, proiectanţii navei de croazieră susţin că aceasta nu are cum să aibă soarta faimosului predecesor.


×
Subiecte în articol: lumea