x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cearta în familie prelungeşte viaţa

Cearta în familie prelungeşte viaţa

de Corina Andriuta    |    24 Ian 2008   •   00:00
Cearta în familie prelungeşte viaţa

12:15 • Cercetătorii americani au stabilit că certurile din familie prelungesc viaţa, informează factnews.ru. Stăpânirea emoţiilor, în viziunea specialiştilor, pot creea oamenilor diverse probleme . Cercetătorii de la catedra de psihologie a Universităţii din Michigan consideră că partenerii nu trebuie să-şi stăpânească iritaţia, în cazul în care doresc să trăiască mai mult.

Cercetătorii americani au stabilit că certurile din familie prelungesc viaţa, informează factnews.ru. Stăpânirea emoţiilor, în viziunea specialiştilor, pot creea oamenilor diverse probleme . Cercetătorii de la catedra de psihologie a Universităţii din Michigan consideră că partenerii nu trebuie să-şi stăpânească iritaţia, în cazul în care doresc să trăiască mai mult.

CERCETARE. Rezultatele cercetării, publicate în revista Journal of Family Communication, arată că dacă unul sau ambii parteri nu-şi ascund emoţiile şi încearcă să soluţionează conflictele, durata vieţii lor este mai mare. Timp de 17 ani savanţii au făcut observări pe 192 de perechi şi, într-un final, au evidenţiat patru categorii:

A: Ambii parteneri nu-şi ascund iritaţia

B şi C cuprind grupele în care numai unul dintre parteneri îşi arată emoţiile

D: Familiile în care partenerii nu reacţionează la atacurile partenerului.

În 26 de familii, în care partenerii îşi ascund iritaţia, au fost înregistrate 13 cauze dedeces, iar în celelalte 166 de familii doar în 46 de cazuri s-a înregistrat decesul unuia dintre parteneri. Savanţii au stabilit că în cazurile în care ambii parteneri îşi ascund emoţiile, când au fost criticaţi pe nedrept, posibilitatea unei morţi premature creşte de două ori în comparaţie cu alte tipuri de familii.

×
Subiecte în articol: magazin