x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ceauşescu trăieşte. L-am văzut la televizor!.

Ceauşescu trăieşte. L-am văzut la televizor!.

31 Ian 2008   •   00:00
Ceauşescu trăieşte. L-am văzut la televizor!.

Monitoring Media a realizat o analiz,ă pe menţionarea numelui "Ceauşescu"în jurnalele de ştiri ale posturilor centrale de televiziune în 2007.

Analiza a rezultat în urma monitorizării jurnalelor de ştiri, în prime-time, difuzate de principalele canale de televiziune din România: TVR 1, Antena 1, B1TV, Prima TV, ProTV, Realitatea TV, Antena 3, în perioada ianuarie – decembrie 2007. urmărindu-se frecvenţa ştirilor care au făcut referire la Nicolae Ceauşescu.
A fost înregistrat un număr de 157 de ştiri, în scadete cu aproape 50% faţă de anul precedent.

 

Distribuiţia ştirilor în funcţie de categoria de subiecte


  • Categoria „Istoria comunistului” însumează toate ştirile care au făcut referire la momente din perioada dinainte de 1989 şi în care este menţionat numele Ceauşescu.
  • Categoria „Pe vremea lui Ceauşescu” însumează toate ştirile care au făcut referire la momente, persoane, evenimente etc. din acea perioadă raportat la momente, persoane, evenimente etc. din actualitate.
  • Categoria „Procese” însumează toate ştirile care au făcut referire la procesele în care este menţionat numele fostului lider comunist.
  • Categoria „Revoluţia din 1989” însumează toate ştirile care au făcut referire la Revoluţie, cu menţionarea numelui Ceauşescu.
  • Categoria „Comparaţie cu Ceauşescu” însumează toate ştirile în care se face comparaţie între actuali politicieni sau alţi lideri de opinie şi fostul lider comunist.
  • Categoria „Alte” însumează toate ştirile despre Ceauşescu şi care nu au fost incluse în categoriile prezentate mai sus.

 

Distribuiţia ştirilor în funcţie de posturi

 

Distribuiţia ştirilor în funcţie de declaraţiile persoanale

 

Evoluţia ştirilor cu referire la Ceauşescu în perioada 1997 - 2007

 

 

Sursa: www.monitoring.ro/ 

×