x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cei mai ghinionişti oameni din lume

Cei mai ghinionişti oameni din lume

de Ovidiu Ciutescu    |    14 Noi 2009   •   00:00
Cei mai ghinionişti oameni din lume

Există un anumit tip de oameni care par să aibă contract cu ghinionul: pierd trenul, varsă vin roşu pe haine albe sau le pică de sus cărămizi în cap! Pot spune ca , "acolo, Sus, cineva nu prea îi iubeşte"... Totuşi, nu ei sunt cei mai ghinionişti. Există o categorie care suferă de ghinion cronic, care a avut neşansa să fie prezentă la cele mai fatale momente negre ale istoriei noastre. Deşi, au avut norocul să supravieţuiască respectivelor evenimente, aceşti oameni parcă au contract făcut cu cineva să fie prezenţi acolo unde se întâmplă ceva rău. Cine sunt aceştia? Top News ne oferă un posibil top!



Jason şi Cairns Jenny-Lawrence ... Ei au avut neşansa să fie atacaţi de trei ori de către terorişti!



Aceşti oameni au vizitat World Trade Center, din New York, pe 11 septembrie. Au supravieţuit celei mai cumplite zi din viaţă.



Patru ani mai târziu, pe 7 iulie 2005 s-au aflat la Londra, în timpul celui mai teribil atac terorist din istoria Marii Britanii. Mai multe bombe a explodat în metrou, care au ucis peste 50 de persoane.



Probabil cei doi se vor fi simţit precum eroii dintr-un film de acţiune. Sau nu...



Ciudatul cuplu susţine că cel mai incredibil lucru li s-a întâmplat trei ani mai târziu, ei nimerind în mijlocul unui atac terorist în exoticul oraş indian Mumbay. Chiar dacă în timpul schimbului de focuri au murit mai multe persoane din hotel, cei doi au refuzat să-şi întrerupă sejurul.



Violet Jessop a fost implicată în trei mari drame navale.



Istoria asistentei medicale nu începe cu Titanicul, aşa cum, poate, am fi tentaţi să presupunem, ci la bordul vasului Olympic. În 1911 Violet s-a angajat ca stewardesă pe această linie de lux. Pe 20 septembrie 1911, Olympic s-a ciocnit cu o navă militară britanică, HMS Hawke, şi a fost la un pas de a se scufunda!


După acest eveniment, Violet a decis să facă un pas important în cariera ei şi s-a angajat pe noua navă de lux, Titanic. Ca şi pe Olympic, căpitan era acelaşi ofiţer - Edward Smith. După ce Titanic s-a ciocnit de aisberg, ea a reuşit să se salveze cu o barcă lansată la apă. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Edward Smith.



A avut nevoie doar de o scurtă pauză pentru a se decide, în 1916, să se angajeze pe Britannic. La scurt timp, mândria flotei britanice a lovit o mină şi s-a scufundat. În momentul în care Britannic se ducea la fund, a lovit barca de salvare în care se afla şi Violet Jossep. Aceasta apucă să sară în apă şi să scape cu viaţă! A murit în 1971, în urma unei insuficienţe cardiace, şi a fost îngropată în apele mării!



Statistica spune că probabilitatea ca un om să fie lovit de un fulger este de 3.000 la 1. Aceeaşi ştiinţă ne arată că probabilitatea ca un om să fie lovit de şapte ori de un fulger este de 22 000 000 000 000 000 000 000 000 la 1! Ei bine, Roy Sullivan, paznic în parcul naţional  "Shenandoah",  Virginia, a fost ţinta a nu mai puţin de şapte întâlniri cu fulgerul.



Prima dată a fost lovit de fulger în 1942, când se afla în turnul de veghe. Fulgerul l-a lovit în picior, doar o unghie fiind afectată în urma accidentului. Apoi, pe când se afla în munţi - la pescuit, fulgerul la lovit în timp ce stătea în clădirea Administraţiei Forestiere. Altă dată, după un astfel de contact, i s-a aprins părul. De atunci a purtat, permanent cu el, un recipient cu apă! Trei ani mai târziu fulgerul l-a lovit în gleznă.



Nu a fost singurul din familie afectat de acest fenoment metereologic. O dată, împreună cu soţia,  în timp ce întindea rufele la uscat pe o culme dintr-o sârmă de oţel, fulgerul i-a lovit pe amândoi. De atunci, paznicul s-a ferit continuu de astfel de fenomene, el încercând să stea cât mai departe de cerul plin cu nori. A murit la 71 de ani, sinucigându-se cu un foc de armă din cauza unei dezamăgiri în dragoste!


Tsutomu Yamaguchi a reuşit să supravieţuiască de două ori unei bombe atomice!



6 august 1945. Tsutomu Yamaguchi se afla într-o călătorie de afaceri la Hiroshima. La un moment dat, când a ieşit din tramvai, la trei  kilometri distanţă a avut loc o explozie nucleară. Suflul acesteia i-a spart timpanele şi aproape l-a orbit. A fost convins că asistă la sfârşitul lumii! După ce a petrecut noaptea în adăposturi, a decis să plece acasă, în ...Nagasaki!



Câteva zile mai târziu îi povestea şefului său despre atacul nuclear, despre puterea devastatoare a bombei. În timp ce încerca să îi explice superiorului său că vânzarea maşinilor în Hiroshima reprezintă pierdere de timp - oraşul fiind şters de pe faţa pământului - a auzit un sunet cu care era deja familiarizat. O nouă bombă explodase, iar imnpactul s-a produs la aceeaşi distanţă de locul în care se afla, aproximativ trei kilometri. Uimitor, el supravieţuieşte şi acestui atac. Yamaguchi, ajuns în prezent la vârsta de 93 de ani, este autorul mai multor cărţi în care vorbeşte despre atrocităţile produse în acele zile la Hiroshima şi Nagasaki.


×