x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cel mai de succes tweet din Germania în 2017: expresia întristată a unui politician de extrema dreaptă

Cel mai de succes tweet din Germania în 2017: expresia întristată a unui politician de extrema dreaptă

05 Dec 2017   •   22:20
Cel mai de succes tweet din Germania în 2017: expresia întristată a unui politician de extrema dreaptă

O fotografie ce prezintă expresia întristată a unui politician de extrema dreaptă ca reacţie la legalizarea căsătoriei între persoanele de acelaşi sex a devenit mesajul cu cel mai mare succes pe Twitter în Germania în anul 2017, au anunţat marţi reprezentanţii acestei reţele de socializare, citaţi de DPA. 

Utilizatorul de Twitter @justthore a distribuit pe această reţea de microblogging o fotografie cu Beatrix von Storch, o reprezentantă de seamă a grupării politice de extrema dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD), după ce Parlamentul german a votat în unanimitate în luna iunie în favoarea căsătoriilor gay. 

Fotografia a fost însoţită de următorul text, scris de acelaşi utilizator: "Biletul de tren către Bundestag: 2,70 euro. Un cappuccino în cofetărie: 3,50 euro. Expresia lui Beatrix ca răspuns la votul în favoarea #CăsătorieiPentruToţi: de nepreţuit". 

Mesajul lui a primit peste 34.500 de Like-uri şi a fost redistribuit pe Twitter de peste 14.000 de ori. 

La acea vreme, Beatrix von Storch a reacţionat prin intermediul unui mesaj tot pe Twitter: "Ca să fiu sinceră, sunt mult mai tristă decât arăt în acea imagine". 

AfD, care a câştigat aproape 13 procente la alegerile naţionale din septembrie, a ameninţat la puţin timp după votul Parlamentului german că va bloca în instanţă căsătoriile gay. Anunţul acestui partid a fost considerat o încercare preelectorală, făcută cu intenţia de a câştiga voturile conservatorilor. 

"Cu mare tristeţe, spunem 'La revedere' familiei germane", au scris reprezentanţii partidului AfD într-un mesaj publicat pe site-ul oficial al acestuia.AGERPRES

×