x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cel mai scund om din lume măsoară 65,5 centimetri

Cel mai scund om din lume măsoară 65,5 centimetri

14 Oct 2010   •   00:00
Cel mai scund om din lume măsoară 65,5 centimetri

Un adolescent din Nepal a intrat, astăzi, în Cartea Recordurilor, chiar la împlinirea vârstei de 18 ani, fiind declarat cel mai scund om din lume. Khagendra Thapa Magar măsoară doar 65.5 centimetri în înălţime şi cântăreşte 5,5 kilograme.



El a preluat "ştafeta" de la Edward "Nino" Hernandez (24 de ani) din Columbia, precedentul deţinător al recordului, care este mai înalt cu doar 5 centimetri.

O echipă a Guiness World Records s-a întâlnit cu Magar în această săptămână, şi i-au efectuat un control amănunţit pentru a putea omologa recordul. Întâlnirea a avut loc în pitorescu oraş Himalayan Pokhara, situat în centrul Nepalului, în apropierea satului unde a copilărit Khagendra Thapa Magar.

"Un tânăr de 18 ani din Nepal a fost declarat azi cel mai scund om din lume de către specialiştii Guinness World Records, care au zburat până în această ţară pentru a-l măsura", se arată într-un comunicat al organizaţiei cu sediul la Londra, citat de AFP.

"La 65,5 centimetri, Khagendra Thapa Magar a fost recunoscut oficial ca cel mai scund om din lume, furându-i titlul lui Edward 'Nino' Hernandez, de 24 de ani, din Columbia, care a deţinut recordul timp de cinci săptămâni".

×
Subiecte în articol: lumea