x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cel puţin 30 morţi, intr-un incendiu izbucnit intr-un azil de bătrăni din Rusia

Cel puţin 30 morţi, intr-un incendiu izbucnit intr-un azil de bătrăni din Rusia

de Jurnalul National    |    05 Noi 2007   •   00:00

Treizeci de persoane au murit şi alte două au fost date dispărute in urma unui incendiu izbucnit duminică intr-un azil de bătrăni din regiunea Tula, situată in centrul Rusiei, fiind ultimul dintr-o serie de incendii declanşate in instituţii publice din această ţară,.


Treizeci de persoane au murit şi alte două au fost date dispărute in urma unui incendiu izbucnit duminică intr-un azil de bătrăni din regiunea Tula, situată in centrul Rusiei, fiind ultimul dintr-o serie de incendii declanşate in instituţii publice din această ţară, a anunţat luni administraţia, citată de AFP.

"Din 32 de dispăruţi, au fost găsite 30 de cadavre", a spus Ghenadi Cemodanov, purtător de cuvănt al administraţiei regionale.

"Dintre aceştia, şapte au fost identificaţi. Ancheta este in curs de desfăşurare", cu scopul de a-i găsi pe cei doi dispăruţi şi de a determina cauzele incendiului, a precizat el.

Un bilanţ precedent incdica 20 de morţi, după ce iniţial fuseseră 15 persoane declarate decedate.

Potrivit unui oficial din cadrul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, incendiul s-a declanşat, duminică, la ora locală 13.20 (12.30, ora Romăniei), in satul Velie Nokolskoie, situat la 30 de kilometri sud-vest de Tula şi a fost stins in jurul orei locale 18.25 (17.25, ora Romăniei). Peste 100 de pompieri asistaţi de 22 de autovehicule speciale au fost mobilizaţi la locul incendiului. Autorităţile au evacuat 293 de persoane, dintre care 17 infirmiere.

Pompierii au acuzat lipsa sistemului de detectare a incendiilor din clădire şi ritmul lent cu care personalul a pornit alarma, a adăugat Cemodanov. El a mai anunţat că a fost demarată o anchetă pentru "nerespectarea regulilor de securitate" şi "incălcarea procedurilor de protecţie impotriva incendiilor".

Incendiul, care a izbucnit la cel de-al doilea etaj al clădirii dintr-o cauză nestabilită incă, in timp ce pensionarii luau prănzul, s-a intins rapid in intreaga clădire din lemn, datănd din anii '50, adăugat purtătorul de cuvănt.

El a precizat că persoanele evacuate din clădire, aproximativ 300 de pensionari, au fost cazate in stabilimentele din regiune. Un număr de 17 membri ai personalului de ingrijire au fost, de asemenea, evacuaţi.

O comisie urmează să stabilească dacă acest stabiliment, care depinde de administraţia regională, va fi reabilitat sau demolat pentru a fi in intregime construit, potrivit lui Cemodanov.

Incendiul este ultimul dintr-o serie care a provocat moartea a zeci de persoane in ultimele luni in Rusia.

In decembrie 2006, 45 de femei au murit intr-un incendiu declanşat la un centru de dezintoxicare din Moscova, probabil de o mănă criminală.

La 20 martie, un incendiu declanşat la un azil de bătrăni din sud-vestul Rusiei s-a soldat cu 63 de morţi. In cursul nopţii de 24-25 martie, zece persoane au murit intr-un incendiu izbucnit la o discotecă din Moscova.

Zece persoane au murit iar alte căteva au fost rănite in iunie intr-un incendiu declanşat la un azil de bătrăni din regiunea Omsk, din Siberia.
Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin intr-un incendiu