x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun CFR lansează servicii noi pentru călători

CFR lansează servicii noi pentru călători

de Pompiliu Kostas Radulescu    |    01 Sep 2007   •   00:00
CFR lansează servicii noi pentru călători

De la deschiderea primei linii de cale ferată din Romănia pe ruta Bucureşti-Giurgiu, e cale lungă. In pas cu vremurile insă, de la an la an noi facilităţi sunt puse de CFR la dispoziţia cetăţeanului.

MĂNDRĂ CORABIA, MĂNDU CĂRMACIUL! De la inceputurile căilor ferate romăne şi pănă astăzi, cei care diriguiesc trebile drumului de fier şi-au fixat ca scop primordial liniştea şi confortul fiecăruia dintre noi. Chiar dacă nu mă cunoaşte, eu ştiu că ministrul mă iubeşte! Ştiu că naşul are o poză cu mine in portofel, iar mecanicul de locomotivă, scrutănd zările, tot la mine se găndeşte! Atfel nu se explică de ce-au mereu grijă să nu mă simt niciodată singur şi-ndeasă o grămadă de lume cu mine-n compartiment. Or face casting? Sau de ce altceva ar bloca toate geamurile, decăt ca nu cumva, Doamne apără şi păzeşte!, să răcesc. La căt sunt eu de sensibil... Dacă la cuşetă, adorm şi cad din pat? Decăt să umblu-n cărucior toată viaţa, mai bine să nu pot să-l desfac de loc! Dacă alunec pe săpun la toaletă şi-mi rup gătu’? Mai bine să nu fie! Dacă se-nfundă veceul cu hărtie, dă pe dinafară şi mor inecat? I-ai hărtia, dom’ne! Ce mă fac dacă apa de la robinet e prea rece, nu mă spăl bine, pun măna la ochi, fac cine ştie ce boală şi rămăn chior? Să fie fiartă! Să omoare germenu’! Iar dacă ajung la mare seara tărziu, mai găsesc cazare din părţi! Aşa că mai bine ne oprim in plin cămp căteva ore! Aer curat, natură... Nu tu ţipenie, aşa că putem medita in linişte la destinele omenirii, printre scaieţi. Cerul instelat ne trezeşte romantismul... Ar trebui să distribuie prezervative... Măcar pe ruta Bucureşti-Constanţa. La dus, că la intoarcere te cam ustură pielea.

DIN INIMI DE COPII VĂ MULŢUMIM! Poate ştiaţi toate astea. Dar ceea ce cu siguranţă habar n-aveaţi e că CFR-u’ este vărful de lance in ştiinţa mondială, atlet al găndirii planetare in materie de transport in comun, pavăză statornică in calea amorţelii inelectuale! Păi, nu e confortul, moartea imeginaţiei, a progresului? Voi progresul cu orice chip, e mesajul subliminal care ni se transmite odată cu anunţurile din gară! Ascultaţi mai atent! Păi, cine-a inventat scările prea inalte şi culoarele inguste? Să se meargă disciplinat, in ordine! Dar uşa care, dacă o deschizi cu piciorul cănd ai bagaje multe, iţi vine in nas? Fi politicos, dă drumul la valize pe jos şi deschide cu măna! Sigur, in capitalismul putred, există uşi automate. Da’ uite, ce s-a ales de ei! Cine a interzis fumatul in tren, ca noi să trăim mai mult? Prost şi frustraţi, da’ mult! Las’ să moară nemţii că au vagoane de fumători! Să aibă romănii noştri locuri de muncă in Germania! Cine in lume mai oferă program artistic gratuit anagajănd mecanici amuzanţi şi spirituali gata oricănd să facă mişto de tine? Şi cine pe glob se mai găndeşte că te-ai cam ingrăşat in vacanţă şi dănd radiatoarele la maximum in plină vară, iţi oferă saună gratis? Ce binecuvăntare, să transpiri in voie ore in şir, lipit de-o canapea invelită-n meşină maro!

CĂND SPUNEM CFR-U’, NOI SPUNEM ROMĂNIA! Cu toate acestea, insă, ca orice companie care se respectă CFR işi rezervă dreptul de a-şi selecta clientela. Şi ce altă metodă mai bună, decăt prin preţ. Să nu mai urce chiar oricine, dom’ne! Da ce-s ei? Organizaţie de binefacere? N-ai bani? Cin’ te-a pus, bre, să te naşti in Romănia? Vrei să circuli la juma’ de preţ? Du-te-n… occidentul decadent! Scumpiţi dom’ne! Scumpiţi tot! Să se-nveţe ăştia minte! ‘Ra-ţi ai... Obrazul subţire cu cheltuială se ţine, bă! Fi rafinat, boule! Pardon, doamnă! Am transpirat pe geanta dumneavoastră? Situaţia geo-politică...CFR eu te iubesc, că ca tine nu găsesc! Unde-i staţia aia de microbuze?


×
Subiecte în articol: magazin