x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun China pregăteşte lansarea celei de-a doua sonde lunare

China pregăteşte lansarea celei de-a doua sonde lunare

28 Sep 2010   •   00:00

China este în stadiul final de pregătire a lansării celei de-a doua sonde lunare, eveniment care ar putea avea loc vineri, 1 octombrie, când se împlinesc 61 de ani de la crearea Republicii Populare Chineze, informează AFP, citată de Agerpres.



Ultimele teste se desfăşoară la baza spaţială Xichang, în provincia Sichuan (sud-vest), iar prognoza meteorologică este favorabilă pentru vineri, notează China Daily.

Misiunea Chang'e-2 se înscrie în cadrul unui ambiţios program spaţial vizând trimiterea unui astronaut pe Lună, până în 2020, iar noua sondă lunară chineză va fi plasată pe orbită în apropierea acestui satelit natural al Pământului.

Chang'e-2 va pregăti lansarea până în 2013 a unei rachete transportoare a vehiculului acţionat de la distanţă Chang'e-3, urmând ca până în 2020 să trimită oameni pe Lună.

China, a treia ţară din lume, după SUA şi Rusia, care a trimis om în spaţiu în 2003, a lansat prima sa sondă lunară în octombrie 2007. În septembrie 2008, China a realizat prima ieşire în spaţiu a unui "taikonaut" (denumire chineză pentru astronaut), în cadrul misiunii Shenzhou VII.

×
Subiecte în articol: lumea