x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun CineM-aPlatit - Hugo Chavez loveste din nou

CineM-aPlatit - Hugo Chavez loveste din nou

de Andy Stanescu    |    24 Mai 2007   •   00:00
CineM-aPlatit - Hugo Chavez loveste din nou

Radio, televiziune, presa scrisa, cinematografie...nimic din ce e mediatic nu ii este strain sefului statului venezuelean. Mai nou, Chavez a pus gand rau Hollywoodului, infiintand o institutie - „Villa del Cine" - ce are ca scop „combaterea dictaturii cinematografice a Statelor Unite".

Radio, televiziune, presa scrisa, cinematografie...nimic din ce e mediatic nu ii este strain sefului statului venezuelean. Mai nou, Chavez a pus gand rau Hollywoodului, infiintand o institutie - „Villa del Cine" - ce are ca scop „combaterea dictaturii cinematografice a Statelor Unite". CNC-ul lor s-a pus pe treaba si a alocat 30 de milioane $ pentru o pelicula dedicata revolutionarului haitian Toussaint Louverture. Conducator al revoltei din 1783, Pierre-Dominique Toussaint Louverture (1743-1803) i-a izgonit pe colonizatorii spanioli si s-a proclamat guvernator, fiind considerat ca fiind unul dintre parintii natiunii haitiene si precursor al luptei impotriva sclaviei.

PENTRU „CAUZA". Regia o va semna nu un creator de film scolit la Caracas, asa cum ar fi fost poate de asteptat, ci un artist „made in USA"! Si nu orice artist, ci insusi partenerul lui Mel Gibson in celebra serie „Lethal Weapon", nimeni altul decat Danny Glover. Sexagenarul actor/regizor/producator a mai ocupat fotoliul regizoral cu 5 ani in urma, cand a realizat „Doar un vis", film care nu a rupt nicidecum gura targului. Dar nici nu s-a facut de ras Danny Lebern Glover, motiv pentru care Hugo Chavez l-a angajat, mai ales ca simpaticul concetatean al lui Bush Jr. s-a declarat in repetate randuri ca fiind un sustinator al presedintelui Venezuelei.

×
Subiecte în articol: magazin