x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cioacă, arestat pentru 29 de zile

Cioacă, arestat pentru 29 de zile

de Miruna Pasa Petru    |    Violeta Fotache    |    24 Ian 2008   •   00:00
Cioacă, arestat pentru 29 de zile

13:11 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus în urmă cu câteva minute arestarea preventivă a poliţistului Cristian Cioacă, soţul avocatei dispărute Elodia Ghinescu .
13:53 VIDEO – Declaratia lui Cristian Cioacă la aflarea deciziei Curţii Supreme de Justiţie

Dosarul privind spargerea adreselor de e-mail
Soţul Elodiei Ghinescu, poliţistul Cristian Cioacă, a fost dus ieri încătuşat la Curtea de Apel Braşov, unde nu a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Parchetul a declarat recurs. Cioacă este acuzat că a plătit 3.000 de euro unui specialist IT, instigându-l să spargă căsuţa poştei electronice a soţiei sale. Apărarea lui susţine că "povestea este cusută cu aţă albă"!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus în urmă cu câteva minute arestarea preventivă a poliţistului Cristian Cioacă, soţul avocatei dispărute Elodia Ghinescu .
Magistraţii au stabilit astfel definitiv că Cioaca va fi încarcerat pentru 29 de zile în dosarul în care este acuzat de instigare la spargerea adreselor de mail ale sotiei sale.

Cu privire la Marius Niţu, acuzat că ar fi spart personal adresele de mail, judecătorii au dispus tot astăzi, măsura preventivă a înterzicerii de a părăsi ţara.

Mandatul de arestare pe numele lui Cioacă va fi emis de îndată iar organele de poliţie urmează să-l pună imediat în aplicare.

Cele două măsuri preventive sunt valabile până la data de 21 februarie a.c. Instanţa care va emite mandatele este Curtea de Apel Braşov, care a fost sesizată în legatură cu decizia instanţei supreme.


"În momentul în care vom primi dispoziţia, îl vom aresta. După cele 29 de zile, dacă nu se va face prelungire şi va fi cercetat în libertate, Cioacă va reveni pe poziţia pe care o ocupa până acum, adică va rămîne la dispoziţia IPJ Braşov", a declarat Emil Rada, şeful cabinetului chestorului IPJ Braşov.

Potrivit unor posturi de televiziune, Cioacă ar fi plecat în fugă din clădirea IPJ Braşov înainte de pronunţarea deciziei instanţei supreme, potrivit căreia a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

  • Mediafax

 



ROMÂNIA
ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
SECŢIA PENALĂ
Minuta încheierii nr.269                  Dosar nr.47/64/2008
Şedinţa publică din 24 ianuarie 2008

 

 

ÎN NUMELE LEGII
DISPUNE:
Cu majoritate de voturi,

Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov – DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov împotriva încheierii nr.2/F din 16 ianuarie 2008 a Curţii de Apel Braşov, Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori, pronunţată în dosarul nr.47/64/2008, privind pe inculpaţii Cioacă Constantin Cristian şi Niţu Marin Adrian.

Casează încheierea atacată  şi rejudecând:

Admite propunerea de arestare preventivă a inculpatului Cioacă Constantin Cristian formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov – DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov.

În baza art.1491 alin.10 cu referire la art.148 lit.d şi f şi art.143 din Codul de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Cioacă Constantin Cristian pe o durată de 29 de zile, începând cu 24 ianuarie 2008 până la 21 februarie 2008, inclusiv.

În baza art.151 din Codul de procedură penală dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare preventivă a inculpatului Cioacă Constantin Cristian.

În baza art.136 alin.1 lit.c şi 1491 alin.12 din Codul de procedură penală cu aplicarea art.1451 din Codul de procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov – DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov şi dispune obligarea inculpatului Niţu Marin Adrian de a nu părăsi ţara pe o durată de 29 de zile, începând cu 24 ianuarie 2008 până la 21 februarie 2008, inclusiv.

Face aplicarea art.145 alin.1, alin.11, alin.2, alin.21 şi alin.22 din Codul de procedură penală.
   
           
Cu opinia separată a preşedintelui de complet, în sensul respingerii, ca nefondat, a recursului declarat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov – DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov.
Definitivă.

Pronunţată în şedinţă publică, azi 24 ianuarie 2008.




 

 


Cititi si:

Dosarul privind spargerea adreselor de e-mail
Soţul Elodiei Ghinescu, poliţistul Cristian Cioacă, a fost dus ieri încătuşat la Curtea de Apel Braşov, unde nu a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Parchetul a declarat recurs. Cioacă este acuzat că a plătit 3.000 de euro unui specialist IT, instigându-l să spargă căsuţa poştei electronice a soţiei sale. Apărarea lui susţine că "povestea este cusută cu aţă albă"!

 

Interviu cu procurorul Marius Iacob
La 17 septembrie, procurorul Marius Iacob a preluat cazul avocatei dispărute din Braşov, "pentru că era poliţist şi era vorba despre o dispariţie". A doua zi, Cristian Cioacă a fost invinuit de omor calificat. Dosarul devenise, dintr-unul de dispariţie, unul penal. Intr-un interviu acordat in exclusivitate Jurnalului Naţional, procurorul Marius Iacob declară: "M-am oferit să-l fac eu. Pentru că altfel discut cu ei, altfel ne implicăm... Nu inseamnă că eu sunt cel mai bun. Aşa a fost să fie!".
• "Dacă Elodia trăieşte, eu imi dau demisia" • "Noi n-am zis că Cioacă a aruncat obiectele in răpă" • "Aş pune dosarul pe net, ca oamenii să-l vadă"


Corespondenţa dintre Elodia şi amant
Corespondenţa dintre avocata Elodia Ghinescu şi amantul său incepe din aprilie 2007, dată la care SPP-istul a fost trimis in Afganistan. Cei doi se cunoşteau din iunie 2006 şi, aşa cum reiese din mail-urile pe care şi le-au trimis, incepuseră relaţia incă de atunci.

 

×