x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Clanul lu’ Maidanezu’,în New York Times

Clanul lu’ Maidanezu’,în New York Times

de Vlad Teodorescu    |    03 Apr 2008   •   00:00
Clanul lu’ Maidanezu’,în New York Times

HAM-HAM! ● Operaţiunea "hinghereala" a cam dat greş
Agenţii de securitate ai preşedintelui american, George W. Bush, se confruntă în aceste zile cu alte probleme decât cele de zi cu zi. Ediţia electronică a ziarului New York Times relatează cum angajaţii Secret Service trebuie să-l apere pe Bush în faţa unui pericol mai puţin obişnuit pe durata Summit-ului NATO de la Bucureşti, referindu-se la câinii comunitari. Ciudatu', Lae, Bobby, Turbatu' şi însuşi Maidanezu' sunt clienţi cunoscuţi în zona Hotelului Marriott, acolo unde şi-a stabilit cartierul general cel mai bine păzit om de pe planetă.
● Secretomanie totală la Aeroportul "Henri Coandă" Exodul dintr-o capitală păzită la maximum



HAM-HAM! ● Câinii comunitari le dau de furcă agenţilor Secret Service din garda preşedintelui Bush.deşi s-au luat măsuri speciale de securitate, operaţiunea "hinghereala" a cam dat greş
Agenţii de securitate ai preşedintelui american, George W. Bush, se confruntă în aceste zile cu alte probleme decât cele de zi cu zi. Ediţia electronică a ziarului New York Times relatează cum angajaţii Secret Service trebuie să-l apere pe Bush în faţa unui pericol mai puţin obişnuit pe durata Summit-ului NATO de la Bucureşti, referindu-se la câinii comunitari. Ciudatu', Lae, Bobby, Turbatu' şi însuşi Maidanezu' sunt clienţi cunoscuţi în zona Hotelului Marriott, acolo unde şi-a stabilit cartierul general cel mai bine păzit om de pe planetă.


Nici nu începuse summit-ul şi un incident de amploare era cât pe ce să răstoarne toate pregătirile minuţios puse la punct. Ba mai mult, până la un grav incident diplomatic, în această perioadă când orice disfuncţionalitate capătă valenţe sporite, nu ar mai fi fost decât un pas. Este vorba despre infiltrarea în perimetrul unui hotel de lux bucureştean, devenit pentru câteva zile cel mai păzit loc de pe pământ, a unuia dintre cele mai periculoase clanuri din zona Marriott – Parlament – Puişor. Clanul Maidanezu’.


Lunetiştii au şovăit pentru o secundă, îngheţând presiunea de pe trăgaci. Sepepiştii s-au regrupat, mobilizându-se prin gesturi scurte, executate fulgerător cu două degete într-un cod cunoscut numai de ei, iar jandarmii şi-au încheiat ameninţător fermoarele de la combinezoane într-un gest prevestitor de intervenţie iminentă. Doar poliţiştii de proximitate i-au recunoscut de îndată pe intruşii care au dat peste cap dispozitivul gândit tocmai peste Ocean, furnizând în mod operativ informaţiile preliminare necesare capturării.


CLIENŢII. Ciudatu’, Lae, Bobby, Turbatu’ şi însuşi Maidanezu' sunt clienţi cunoscuţi în zonă, au mai dat bătăi de cap organelor de ordine. Umblă în gaşcă şi puţini sunt cei care au curaj să li se opună, dar de data aceasta au făcut-o prea de tot. Cel mai important om al Planetei urma să sosească aici în numai câteva ore şi perimetrul asigurat cu atâtea eforturi pare că s-a dezumflat întocmai ca o gogoaşă. Dintr-o dată, o maşină specială ajunge în trombă undeva în spatele hotelului. Portierele se deschid şi, imobilizat-fedeleş, Clanul lui Maidanezu’ dispare ca prin farmec, de parcă nici n-ar fi fost. Întreaga operaţiune a durat doar câteva minute, spre satisfacţia "organelor" desfăşurate în zonă.

Astfel, ecarisajul românesc se va putea mândri, pe bună dreptate, că a îndeplinit o misiune care pentru SPP, FSB, SRI, KGB, FBI şi Mosad (cu statut de observator) s-a dovedit prea complicată. După doar câteva ore, prin exact acelaşi loc din spatele hotelului, Laura şi George Bush jr se îndreptau spre recepţie ca să-şi facă "check-in"-ul.


SECRET SERVICE ARE DE LUCRU. Agenţii de securitate ai preşedintelui american George W. Bush trebuie să îl apere în faţa unui pericol mai puţin obişnuit pe durata Summit-ului NATO de la Bucureşti, relatează New York Times în ediţia electronică, referindu-se la câinii comunitari. "Echipe speciale de hingheri staţionează deja pe traseul de la aeroport la Palatul Parlamentului, unde se desfăşoară reuniunea de săptămâna aceasta, pentru a împiedica aceste animale să hărţuiască delegaţii. Între timp, restul oraşului rămâne sub ocupaţia câinilor. Administraţia locală afirmă că 9.000 de persoane sunt muşcate anual de câini, dar aceste cifre includ şi rănile provocate de animalele de companie. Problema s-a agravat recent, din cauza unei legi din ianuarie, care interzice autorităţilor locale să eutanasieze câinii. De asemenea, oficialii nu pot nici să îi sterilizeze şi să îi elibereze pe străzi, astfel că se confruntă cu o supraaglomerare a adăposturilor. Numărul câinilor fără stăpân a crescut semnificativ după ce dictatorul comunist Nicolae Ceauşescu a demolat mii de case, iar ocupanţii acestora au fost nevoiţi să se mute în apartamente mici, unde nu aveau loc pentru animalele lor, astfel că le-au lăsat pe străzi", notează NY Times.



Summit-ul a lovit în Sandu Cocoşatu

  • de Răzvan Bărbulescu
Sandu Cocoşatu, poet al mititeilor şi halbelor de butoi încă de pe vremea când făcea mititeii în pleznituri de bici, la Obor, şi-a luat vacanţă de summit. Când militarii vorbesc, muzele tac. Grataragiul celor mai gustoşi mici din Bucureşti are locul de muncă tocmai la capătul lui 5, în Băneasa, la doi paşi de Strada Graţioasa. Exact aici se produce impactul fumului de mici cu traseul unic. Şi chestia asta se simte. Sâmbătă, la primul antrenament pe traseul NATO, a mai fost cum a fost, dar de luni, de când nu mai puteai parca pe Aerogării colţ cu DN1, declinul economic s-a făcut simţit. Cine dracu' a mai văzut mici fără bere! Traseul unic a demolat tradiţia în Băneasa: mici cu cola, în loc de bere. Cum în colţul ăsta de Bucureşti fără mititei nimic nu e, un summit prelungit te duce la faliment. Nea Sandu şi-a luat o zi concediu să nu vadă sacrilegiul. De mic i-a aşteptat pe americani, iar acum, când au venit, l-au băgat în suferinţă. N-a lipsit de lângă grătar nici la plus patruj de grade, nici la minus douăşcinci.

De aici, de unde DN1 părăseşte Băneasa, pe culoarul unic se circulă normal. Atât de normal, că te plictiseşti de moarte. Mai devreme, în pustietatea de pe Barbu Văcărescu, un poliţist se rupea-n figuri ca să stârnească interesul unei colege oarecum interesate. Erau mişto, mai animau traseul unic. Aşa cum simţise la Neptun şi Bush, când remarca frumuseţea dnei Băsescu.

Spre Ploieşti, maşinile se-nşiră cuminte, fără chef. Fără depăşiri, se circulă ca la evacuare. Dacă ai un prost în faţă, faci trei ore până la Tâncăbeşti. Singurii care trudesc din greu sunt agenţii de circulaţie. Fluieră şi dau din mâini pe rupte. Băieţii de la trupele speciale scrutează orizontul. Unde nu se întâmplă nimic. Chestia asta cu nu se întâmplă nimic e însă relativă. O dovadă e întâmplarea haioasă de la CEC, când un tip l-a pozat pe Bush exact când acesta trebuia să se urce în maşină. L-a tras în poză dintr-o clădire din care un trăgător de elită făcea minuni. La câte trupe de fiţe sunt plantate în Bucureşti, pe litoral, în aer, în apă, sub apă, pe mirişti, din locul tipului de la CEC puteai arunca oricând cu o brichetă pe care Bush s-o ia în freză ca Deaconu pe Giuleşti. La hipermarketurile Băneasa, atmosferă de muzeu. Nu numai grătarul lui nea Sandu Cocoşatu şi-a redus din turaţie, ci şi concurenţa, marii giganţi din zonă.



Peripeţii de ziarişti

  • de Dana Piciu
Fără taxiuri, fără ecusoane, fără sunet – bun venit în România, gazda Summit-ului NATO din 2008, scrie Reuters, referindu-se la o serie de probleme întâmpinate de jurnaliştii veniţi la Bucureşti pentru acest eveniment. Sosiţi pe Aeroportul Otopeni, ei au constatat cu stupoare că la scara avionului nu sunt taxiuri care să îi transporte până în centrul Bucureştiului. Reporterii au fost invitaţi să ia unul dintre microbuzele oficiale spunându-li-se că acesta va putea folosi culoarul destinat coloanelor oficiale, de la Aeroportul "Henri Coandă" până în oraş. Dar nu a fost aşa. După ce au rămas blocaţi în trafic timp de 90 de minute, unii jurnalişti au fost împiedicaţi să intre în centrul de presă al summit-ului, deoarece calculatoarele nu au putut tipări ecusoanele de acreditare. În final au intrat, dar acolo nu au putut asculta discursul lui Bush din cauza unei defecţiuni a sistemului de sunet. Purtătorul de cuvânt al NATO, James Appathurai, şi-a cerut ieri scuze în faţa ziariştilor pentru dificultăţile pe care unii dintre aceştia le-au întâmpinat la ridicarea acreditărilor pentru summit-ul de la Bucureşti. "A fost o provocare şi pentru noi, dar am reuşit până la urmă să acoperim rămânerile în urmă în ceea ce priveşte acreditările şi am rezolvat toate problemele legate de acestea", a spus purtătorul de cuvânt al NATO.














  • Bule furnizate de echipa de paparaţi JN Online

×
Subiecte în articol: magazin bush bucuresti