x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Comportamentul lui Nicolas Sarkozy afectat de efectul "Carla"

Comportamentul lui Nicolas Sarkozy afectat de efectul "Carla"

06 Apr 2008   •   00:00

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy se transformă sub influenţa noii sale soţii, Carla Bruni, care face eforturi pentru a-l determina să aprecieze arta şi să îşi modifice atitudinea faţă de imigranţi, informează The Sunday Times.



Preşedintele francez Nicolas Sarkozy se transformă sub influenţa noii sale soţii, Carla Bruni, care face eforturi pentru a-l determina să aprecieze arta şi să îşi modifice atitudinea faţă de imigranţi, informează The Sunday Times.

Potrivit informaţiilor existente, Carla Bruni-Sarkozy, cântăreaţă şi fost model cu care preşedintele francez s-a căsătorit în urmă cu două luni, a încercat să-l "sensibilizeze" pe acesta. Se pare că Bruni, care a primit o serie de aprecieri pentru ţinuta şi eleganţa afişate în cadrul vizitei de stat efectuate în Marea Britanie, îl învaţă pe Sarkozy şi bunele maniere. Astfel, în momentul în care acesta şi-a aprins o ţigară la o petrecere la care cuplul a luat parte, ea a scos o ţigară la rândul ei şi a cerut permisiunea celor din jur pentru a fuma.

Potrivit analiştilor, Carla Bruni a devenit elementul cheie al unei "vaste operaţiuni de comunicare" ce are ca obiectiv să arate că preşedintele, care a promis că va moderniza Franţa prin intermediul unui program de reforme economice şi sociale, se schimbă în bine. Se pare că planul funcţionează, "noul Sarko" fiind preferat de 40% dintre francezi.

Pe de altă parte, fosta lui soţie, Cécilia, nu a reuşit să elimine problemele de comportament ale lui Sarkozy, determinate în special de temperamentul său coleric şi de preferinţele pentru obiectele "bling bling" de tipul ochelarilor de firmă, ceasurilor impozante şi al plimbărilor cu avioanele prietenilor lui miliardari.

Spre deosebire de ea, Carla Bruni a fost salutată pentru nota de stil pe care a adus-o la Palatul Elysee. După ce a cucerit Marea Britanie, Bruni şi-a asumat o nouă misiune şi anume de a ralia stânga pariziană în jurul soţului ei, prin organizarea de mici petreceri prin care urmăreşte să-i facă cunoştinţă lui Sarkozy cu prietenii ei din lumea artei, unde preşedintele francez a fost mereu privit ca un incult şi un politician de dreapta periculos.

Misiunea de civilizare a lui Sarkozy pe care şi-a asumat-o Carla Bruni a inclus şi o tentativă a acesteia de a-şi determina soţul să viziteze galeria Tate Modern din Londra pentru a vedea o expoziţie a artiştilor francezi, însă se pare că această iniţiativă a fost respinsă din motive de securitate.

Potrivit L’Express, Bruni l-a dus pe Sarkozy să viziteze o familie de imigranţi din Africa pentru a vedea condiţiile dificile în care aceştia locuiesc. Ea a făcut acest lucru în condiţiile în care Sarkozy a fost criticat pentru programul său de expulzare a imigranţilor şi pentru lipsa de sensibilitate faţă de problemele celor săraci.

"Inevitabil, soţia preşedintelui ţării va vorbi cu partenerul ei şi îl va influenţa", a declarat Claude Guéant, şeful de Cabinet al lui Sarkozy.

Amestecul în deciziile preşedintelui a fost evident în cazul Céciliei, care a jucat rolul de consilier al lui Sarkozy şi care a şi declarat, în trecut, că este singura care îl poate controla pe Sarkozy.

Se pare că "Sarko" funcţionează mai bine în prezenţa femeilor, indiferent dacă este căsătorit cu ele sau nu. Michele Alliot-Marie, ministrul francez de Interne, a remarcat recent că ocaziile în care acesta şi-a pierdut controlul în public au fost cele în care niciuna dintre femeile din Guvernul său nu era prezentă.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin sarkozy bruni carla