x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Conflictul Israel - Hamas urcă preţul barilului de petrol

Conflictul Israel - Hamas urcă preţul barilului de petrol

de Ovidiu Ciutescu    |    29 Dec 2008   •   00:00
Conflictul Israel - Hamas urcă preţul barilului de petrol

Preţul barilului de petrol a urcat la aproape 40 de dolari la bursele electronice din Asia deoarece conflictul dintre Israel şi Gaza a amplificat tensiunile în statele exportatoare de petrol din Orientul Mijlociu.



Luni, preţul petrolului "Light, sweet crude" cu livrare în luna februarie a crescut cu 1,99 dolari, la 39,70 dolari pe baril în Singapore, după ce la închiderea şedinţei de vineri preţul barilului de petrol urcase la 37,71 dolari, informează Agerpres. "Există temeri că o escaladare a conflictului din Orientul Mijlociu ar putea întrerupe furnizarea ţiţeiului, deşi nu cred că s-ar putea întâmpla în acest moment", a declarat Gerard Rigby, analist pe probleme de energie la Fuel First Consulting în Sidney.

Preţul petrolului a scăzut cu 73 la sută din luna iulie, când s-a înregistrat valoarea record de 147,27 dolari pe baril deoarece criza financiară a redus cererea de ţiţei şi câştigurile corporaţiilor. Analiştii se aşteaptă la deteriorarea situaţiei economiei mondiale în următoarele săptămâni.

×
Subiecte în articol: lumea