x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Consoartă obosită, amorez straşnic izmenit

Consoartă obosită, amorez straşnic izmenit

08 Oct 2010   •   00:00
Consoartă obosită, amorez straşnic izmenit

Chestia asta cu dragostea sinceră sună aşa de bine, de tandru şi drăgă­laş, de moale şi suav, de cald şi mătă­sos că aproape, zău, mă cutremur. Îmi cade însă greu să judec viaţa bicolor, aşa că în orice situaţie caut nuanţele. Fasolea bătută, de pildă - un deliciu. Pentru stomacul sensibil însă - adevărată bombă biologică. La fel şi cu dragostea sinceră: este şi rămâne şi dragoste, şi sinceră, însă doar pentru unul. Pentru celălalt, dragostea ia forma obiceiului, iar sinceritatea devi­ne o ecuaţie cu multe variabile.

CÂŞTIG. Citeam recent undeva că totuşi din povestea asta cel mai câştigat e ăla cu dragostea sinceră la purtător. În fine, o să mă explic îndată, dar ca să tai suspansul de la rădăcină, în cazul de faţă se aplică sănătosul principiu al săracului cu duhul sau, de ce nu, al omului cu mintea odihnită căruia, nu-i aşa, de limpezi ce-i sunt minţile, în faţa ochilor îi joacă numai luminiţe vesele şi în loc de chelia ori de părul cărunt datorat, cum altfel, grijilor omului complex, insul său circulă însă cu un halou permanent de stupidă sfinţenie pe dimprejurul ţestei sale.

DULCE PROSTIE. Detaliind, pentru persoana îndrăgostită sincer lucrurile stau cam aşa: el sau ea va fi un veşnic analfabet în cititul semnelor adulterului. De asemenea, va fi complet surd la jalnicele scârţâieli ale şandramalei conjugale. Totodată va prezenta semne de orbire definitivă în ceea ce priveşte tansformarea cuibului de bucurii într-un banal prici comun unde lumea se adună ca să-şi aşeze-n poziţie de repaus membrele ostenite. Vibraţiile afective de altă dată odată dispărute, rezultă că gemetele priciului n-au drept cauză decât rugina şi uzura instalată la arcuri. Şi cam atât. Personajul va fi însă adânc pătruns de fericire, văzându-şi par­tene­rul sforăind senin pe perna învelită-n aşternuturile imbibate în amintirea vremurilor de pe când patul mustea de extaz, precum apa ţâşneşte vulcanic dintr-o conductă fisurată. Cam aşa. Şi va merge la culcare - a câta oară?! - nemângâiat, dar pătruns. De adâncă şi senină fericire.

DULCE CHIN. Pentru ălălalt, cel înfundat adică în vise erotice traseiste, treaba e un pic mai complicată la nivel conjugal. Deşi perfect relaxat şi sigur de curăţenia sentimentelor din traistă, el totuşi prezintă simptome de agitaţie acută. E musai să mintă constant şi să mintă frumos. E musai să se prezinte ca un partener fidel, dar pe bună drep­ta­te - cum altfel? - obosit, rutinat. To­­to­dată, e imperios necesar să se transforme, seară de seară, în amantul sau amanta perfectă, cu gura mi­ro­sind a flori şi cu izmene parfumate.

Practic, e ocupat clipă de clipă să demonstreze ceva. Altceva. În vreme ce primul, nu-i aşa, are cărţile pe masă, chiloţii găuriţi şi nu se spală-n fiecare seară pe dinţi. Pentru că n-are de ce şi pentru că oricum în unele seri eşti mai picat ca-n altele. C-aşa merge căsnicia. Totul e să te iubeşti sincer!


STUFF BY ANUŞKA
Femeile au interzis la pantaloni în Paris

Consiliul Parisului a denunţat interdic­ţia impusă femeilor de a se plimba în pantaloni pe străzile oraşului după ce aleşii verzi şi comunişti au cerut abro­garea unei ordonanţe vechi din 7 no­iembrie 1800. Acest text, în mod evident căzut în desuetudine, semnala că "orice femeie care doreşte să se îmbrace ca un bărbat" trebuie să cea­ră permisiunea administraţiei. Această autorizaţie era atestată de primari sau de comisarii de poliţie, potrivit ordonanţei. Reprezentantele sexului frumos mai au de aşteptat până să aibă voie "oficial" la a se îmbrăca în pantaloni pentru că reprezentanţii prefecturii sunt de părere că abrogarea or­­donanţei incriminate, care ţine de "arheologia juridică", nu constituie în acest moment o prioritate.

Turismul-gay pentru bunăstarea Suediei
Suedia a găsit o cale de a ieşi din cri­za mondială: promovarea turismului gay. S-a plecat de la presupunerea că persoanele gay călătoresc aproape întotdeauna singure, sunt în căutare de companie, au un nivel cultural ridicat, adesea sunt profesionişti şi cheltuiesc mai mult decât media. Prin ur­mare, intră în categoria clienţilor cei mai râvniţi.  Astfel, în timp ce vara lui 2010 va fi amintită în Italia drept una a homofobiei, în nordul Europei progresează o politică diametral opusă, până la a face turismul "lgbt" (lesbie­ne, gay, bisexuali şi transsexuali) unul din sectoarele-cheie ale economiei. Administraţia oraşului Stockholm şi guvernul central investesc în fiecare an 100.000 de euro pentru promo­va­rea şi organizarea Gay pride, în luna august ­ 50.000 de participanţi şi 500.000 de spectatori, cărora trebuie să li se adauge costurile personalului angajat şi care se ocupă de eveniment.

×
Subiecte în articol: punctul pe g