x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Constanţa/ Procurorii DNA pun sechestru pe averea lui Radu Mazăre

Constanţa/ Procurorii DNA pun sechestru pe averea lui Radu Mazăre

de Ovidiu Ciutescu    |    28 Feb 2008   •   00:00
Constanţa/ Procurorii DNA pun sechestru pe averea lui Radu Mazăre

Averea primarului Radu Mazăre a fost pusă sub sechestru de către procurorii DNA, procedura fiind în curs de finalizare miercuri spre joi noapte, după ce pentru întreaga acţiune au fost mobilizaţi toţi poliţiştii Secţiei a II-a din cadrul DNA.

Averea primarului Radu Mazăre a fost pusă sub sechestru de către procurorii DNA, procedura fiind în curs de finalizare miercuri spre joi noapte, după ce pentru întreaga acţiune au fost mobilizaţi toţi poliţiştii Secţiei a II-a din cadrul DNA.

 

AFACERI DUBIOASE. Măsura sechestrului a fost dispusă de procurori în dosarul în care primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, este cercetat de procurori pentru abuz în serviciu în legătură cu retrocedări de terenuri. Valoarea estimativă a terenurilor pentru care a fost dispusă această măsură este de câteva milioane de euro. În urmă cu câteva luni, Radu Mazăre anunţa că va cere, prin avocaţii săi, recuzarea procurorului DNA care îl anchetează în dosarul privind vânzarea terenului de sub cazinoului din Mamaia şi va depune plângere pentru cercetare abuzivă pentru folosirea unui expert judiciar suspendat de Ministerul Justiţiei. Primarul Constanţei, Radu Mazăre a mai declarat că procurorul DNA care instrumentează dosarul s-a folosit de un raport de constatare întocmit de Cătălin Cucoară, fost director adjunct la Oficiul de Cadastru în Constanţa, expert tehnic judiciar, angajat la DNA ca specialist. Primarul din Constanţa susţine că procurorul l-ar fi folosit pe acest specialist care a calculat un prejudiciu de 100.000.000 de euro cu care ar fi subevaluat terenuri în momentul în care a fost retrocedat şi, ulterior, s-a vândut terenul de sub cazinoul din staţiunea Mamaia. Mazăre spune că acuzarea sa pentru abuz în serviciu de către procuror se bazează pe raportul semnat de acest specialist.

 

ORI PACE, ORI ÎL FAC! Procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă în august 2007 primarului Constanţei, Radu Mazăre, că este cercetat pentru abuz în serviciu şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni şi că cercetările în această cauză au fost extinse cu privire la alte fapte legate de retrocedarea sau schimbul unor terenuri. Radu Mazăre, a fost audiat pe 8 august 2007, timp de o oră şi jumătate, de procurorii anticorupţie, iar la ieşirea din sediul DNA a declarat că se consideră nevinovat şi că acest dosar este unul comandat politic. În dosar sunt vizate mai multe schimburi de terenuri, vânzarea unui teren din zona Cazinoului din Constanţa şi o licitaţie organizată pentru achiziţionarea de instalaţii electrice destinate împodobirii oraşului cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Dosarul a fost constituit după ce DNA s-a autosesizat în aprilie 2005. La intrarea în sediul DNA, Radu Mazăre a declarat că este nevinovat şi a susţinut că are acoperire legală pentru toate activităţile desfăşurate. El a susţinut că acesta ar fi un dosar politic prin care s-ar urmări scoaterea sa din cursa pentru primărie la viitoare alegeri locale. În sprijinul acestor afirmaţii, Mazăre le-a arătat jurnaliştilor mai multe articole din presa locală şi centrală, susţinând că, în urmă cu o săptămână, când preşedintele Traian Băsescu a fost la Constanţa pentru a boteza o navă, ar fi văzut şi nişte sondaje de opinie din reieşea că el ar putea câştiga un nou mandat la Primăria Constanţei cu un procent de peste 60%, următorul contracandidat având mult sub 10%. Radu Mazăre a mai susţinut că Băsescu ar fi spus atunci: "Pe ăsta ori îl fac, ori o dau la pace cu el". "Eu nu vreau s-o mai dau la pace cu Băsescu după ce m-a hărţuit atâta în ultimii doi ani şi jumătate, acesta fiind un dosar făcut la comandă politică", a mai declarat Mazăre. Primarul Constanţei este cercetat de DNA în mai multe dosare. În 29 martie anul acesta, el a scăpat de un alt dosar în care procurorii anticorupţie au dat soluţia de neîncepere a urmăririi penale. Dosarul viza activitatea din ultimii cinci ani de la Primăria Municipiului Constanţa şi se afla în faza cercetărilor preliminare.

×
Subiecte în articol: magazin radu constanta mazare