x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Copiii si magia

Copiii si magia

de Cristina Ologeanu    |    11 Noi 2005   •   00:00
Copiii si magia
STIINTA
Postul de televiziune Jetix a efectuat un studiu printre telespectatorii sai pentru a vedea in ce masura copiii cred in magie

O data cu lansarea noului serial W.I.T.C.H., o coproductie Jetix - The Walt Disney Company, cei de la canalul destinat prichindeilor au realizat o noua cercetare a atitudinii copiilor fata de fantezie, destin, magie si noroc. Studiul a fost realizat pe baza unui chestionar afisat pe website-ul www.jetix.ro, in septembrie 2005. Au raspuns intrebarilor 715 baieti si fete cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani. Raspunsurile celor mici au fost cu adevarat "magice". Astfel, s-a descoperit ca toti respondentii cred in magie. Nu va ganditi la practicile voodoo, pentru ca aici este vorba, de fapt, despre acea magie a copilariei. Ca sa fie si mai clar, iata, de exemplu, ce cred copiii despre parinti: "Un copil din cinci este convins ca parintii sai au o putere neobisnuita sau chiar magica. Intrebati cum ar folosi ei o asemenea putere, 31% au raspuns ca si-ar ajuta prietenii, 15% si-ar da note bune, altii ar salva natura". Ba chiar unul dintre ei s-ar face mai destept decat Einstein. Unul din sase copii isi doreste ca puterile lui magice sa le foloseasca pentru a-i ajuta pe saracii din intreaga lume si pe sinistratii inundatiilor din Romania.

PURUREA COPIL. Daca ar fi sa-si aleaga o anumita putere, cei mai multi au dat un raspuns surprinzator: ar ramane copii pentru totdeauna. In schimb, altii isi doresc sa aiba putere sa aduca la viata toate desenele animate si s-ar transforma ei insisi in oricare dintre personajele preferate. In plus, circa 25 % dintre copii au spus ca, daca ar fi sa li se indeplineasca o dorinta, ar alege sa aiba o putere magica. Studiul W.I.T.C.H. a relevat ca prietenia este foarte importanta pentru cei chestionati, nu mai putin de 73% spunand ca prietenia e mai presus de orice. Mai mult, 57% dintre copiii care au raspuns chestionarului cred ca un prieten bun ii face sa se simta mai puternici. Relatia de prietenie este atat de importanta incat aproape jumatate dintre copii au raspuns ca ei si prietenii lor fac aceleasi lucruri fara sa discute despre asta (48%) si uneori simt chiar ca gandesc la fel (62%).

Magie in cifre

  • 7 din 10 copii chestionati cred in puteri magice sau deosebite.
  • 96% isi cunosc zodia si 85% isi citesc horoscopul.
  • 88% stiu ce este destinul, iar 73% cred in el.
  • 67% dintre copii isi aleg un numar norocos.
  • 58% dintre copiii din Romania au talismane norocoase, iar 93% dintre ei sunt convinsi ca acestea aduc noroc!
  • 53% dintre copiii chestionati au o culoare norocoasa.
  • NEWS

    Fidelitatea la... ursii bruni


    Femelele de urs brun cauta sa aiba mai multi parteneri nu pentru ca ar avea un libidou crescut, ci pentru ca prin aceasta strategie ele reusesc sa asigure protectia viitorilor pui. Aceasta descoperire surprinzatoare a fost facuta in cadrul unui proiect de cercetare a comportamentului ursilor bruni, realizat de Fondul austriac pentru Stiinta (FWF).

    Frumoasele sunt mai fertile


    Femeile cu un chip frumos tind sa aiba un nivel mai mare de hormoni sexuali in corp. Potrivit unui studiu, estrogenul este mult mai prezent in corpul femeilor cu ochi mari si buze senzuale, acestea fiind considerate mai fertile si mai atractive decat cele "uratele". Studiul - publicat in Proceedings of the Royal Society: Biological Science - mai releva ca machiajul mascheaza aceste indicii ale fertilitatii si ii induce in eroare pe barbati.

    Somnul nu ingrasa


    Pentru cineva care vrea sa slabeasca, somnul bun este la fel de important precum exercitiile fizice si regimul alimentar. Aceasta concluzie a fost lansata de numerosi cercetatori in cadrul conferintei anuale organizate de Asociatia Nord- Americana de Cercetare a Obezitatii. La conferinta au participat 2.000 de cercetatori si au fost tinute 900 de comunicari stiintifice. Din cercetarile efectuate independent de mai multe echipe de oameni de stiinta rezulta clar ca exista o legatura intre lipsa somnului si obezitate. Lipsa somnului sporeste, de asemenea, riscul imbolnavirii de diabet si hipertensiune.
    ×
    Subiecte în articol: copiii