x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Crăciun Medieval fericit la Londra

Crăciun Medieval fericit la Londra

de Adrian Vaduva    |    Gabriela Boeriu    |    28 Dec 2007   •   00:00
Crăciun Medieval fericit la Londra
Sursa foto: CARL DE SOUZA/

Cei care au trecut prin Londra au avut ocazia să intălnească cavaleri medievali cărănd mistreţi sau iepuri sălbatici pregătiţi să petrecă sărbătoarea Naşterii lui Isus precum in urmă cu 700 de ani.

Cei care au trecut prin Londra au avut ocazia să intălnească cavaleri medievali cărănd mistreţi sau iepuri sălbatici pregătiţi să petrecă sărbătoarea Naşterii lui Isus precum in urmă cu 700 de ani. Sub numele de Crăciun Medieval Fericit, evenimentul se organizează anual lăngă Turnul Londrei. El reprezintă doar unul dintre numeroasele atracţii turistice oferite din belşug vizitatorilor oraşului.

PERFORMANŢĂ - Biblia, pe un cip căt o gămălie

Cercetătorii israelieni au anunţat că au reuşit să transpună o versiune a Bibliei pe un cip mai mic decăt o gămălie de ac, cele 300.000 de cuvinte in ebraică fiind imprimate pe cipul de silicon la Institutul Tehnologic din Haifa, informează BBC News online. Oamenii de ştiinţă au declarat că scopul proiectului este să mărească interesul tinerilor faţă de nanoştiinţă şi nanotehnologie. Recordul pentru cea mai mică Biblie aparţine unui exemplar cu lungime de 3,4 centimetri, lăţime de 2,8 centimetri şi grosime de un centimetru, care căntăreşte 11,75 grame şi are 1.514 pagini.

CHINA - Căştigător la Loto renunţă la şcoală

Un student chinez s-a retras din facultate după ce a căştigat potul loteriei, in valoare de 683.000 de dolari, in localitatea chineză estică Nanjing, notează Reuters. Tănărul, student in anul II la Institutul Maritim Jiangsu, este numit de presă Yong, pentru a i se proteja identitatea; el a fost singurul căştigător al marelui premiu din jocul "Double Colour Ball" lansat de Loteria chineză, a informat Beijing News. Yong a anunţat conducerea facultăţii cu privire la căştig şi s-a intors acasă. "Nu suntem siguri dacă se va mai intoarce la şcoală, dar sperăm că işi va finaliza educaţia", a fost citat unul dintre profesorii săi.

MOŞTENIRE - Paris Hilton riscă să-şi piardă banii

Paris Hilton, faimoasa moştenitoare a imperiului hotelier Hilton, este pe cale să devină mai "săracă". Bunicul, Barron Hilton, a anunţat că doreşte să doneze cea mai mare parte a averii sale unei organizaţii caritabile. Această decizie a fost luată ca urmare a comportamentului indecent al zbuciumatei moştenitoare pe care bunicul său a criticat-o in căteva rănduri. Fundaţia care ar urma să fie beneficiara averii magnatului susţine proiecte privind furnizarea de apă potabilă in Africa, proiecte educative pentru copii orbi şi proiecte privind construirea de locuinţe pentru bolnavii mintal.

LOGODNA - Fergie işi pune pirostriile

Căntăreaţa Fergie, cunoscută publicului ca fiind solista trupei Black Eyed Peas şi actorul Josh Duhamel s-au logodit. Ruth Bernstein, PR-ul lui Duhamel, a declarat intr-un interviu că Josh a cerut-o de nevastă de curănd pe Stacy Ferguson. Josh Duhamel a mai fost logodit cu modelul american Kristy Pierce iar cu actuala sa logodnică a inceput să se intălnească in septembrie 2004, lună in care s-au şi cunoscut, cu ocazia show-lui actorului, "Las Vegas", in cadrul căruia au fost prezenţi toţi componenţii grupului.

×
Subiecte în articol: magazin