x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Crăciunul cu Cristian Tabără

Crăciunul cu Cristian Tabără

de Adriana V. Paduraru    |    23 Dec 2008   •   00:00

"Spiritul Sărbătorilor a ajuns să fie la noi o prostie superficială, festivistă, găunoasă"



Se apropie Crăciunul, unul de criză, aşa cum spun analiştii economici. Nu trebuie însă să ne lăsăm pradă indicilor financiari sau cursului valutar şi să ne amintim că Sărbătorile înseamnă mult mai mult. Şi Cristian Tabără ne îndeamnă: "Să nu reducem totul la cele materiale si să ne amintim, de exemplu, că atunci când omul se îndrăgosteşte, nici politica, nici banii nu au prea multe de spus. Există şi trebuie să existe mai departe sufletul şi cele ale lui, de ale cărui nevoi avem datoria să ne ocupăm".

AMINTIRI DIN COPILĂRIE. Pentru Cristian Tabără, Crăciunul înseamnă naşterea lui Hristos şi mult mai puţin Moş Gerilă sau "democratul" Moş Crăciun. "Am fost mai doritor să umplu data de 25 decembrie cu Naşterea Domnului. Desigur, nu am nimic îm-potriva ideii ca tuturor celor mici să le fie recompensate progresele de acest personaj fictiv, dar aş vrea să li se povestească, în măsură mai mare, despre Doamne-Doamne şi despre îngeraşi", a adăugat Tabără. Vedeta Pro TV spune că aşa-zisul "spirit al Sărbătorilor a ajuns să fie la noi o prostie superficială, festivistă, găunoasă din care un copil ar putea cel mult să înveţe că în decembrie i se cuvin cadouri substanţiale". Şi de aceea îi sfătuieşte pe părinţi să-i ducă pe copii mai des la biserică şi să-i înveţe despre Iisus Hristos. Din anii copilăriei, vedeta Pro TV îşi aminteşte cu drag de "războiul cârnaţilor": "Părinţii mei încercau să pună măsură poftei mele de cârnaţi. De atunci datează în istoria familiei o replică a lui Cristian cel mic şi gurmand, care s-a revoltat şi a strigat că vrea cârnaţi cât de la Oradea până la Bucureşti".

DĂRUIEŞTI ŞI CĂŞTIGI. Pentru Cristian Tabără, campania Dăruieşti şi câştigi înseamnă "acea obligatorie exersare a bunătăţii şi a iubirii dezinteresate de oameni de care România are atâta nevoie înainte de a deveni ţara parveniţilor avari, a săracilor disperaţi şi a suferinzilor abandonaţi". Vedeta Pro TV crede că oamenii sunt buni tot timpul, dar cu ei înşişi, nu şi cu ceilalţi. "În decembrie însă îşi amintesc şi de ceilalţi fiindcă de acolo ar putea veni cadourile. Puţini sunt aceia a căror bunătate este orientată predominant către alţii şi care mai ţin vie în societate iubirea dezinteresată", a adăugat Cristian Tabără.

×
Subiecte în articol: tabăra vedete