x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cristian Diaconescu: Nu pot merge la braţ cu Sorin Oprescu

Cristian Diaconescu: Nu pot merge la braţ cu Sorin Oprescu

de Ovidiu Ciutescu    |    03 Iun 2008   •   00:00
Cristian Diaconescu: Nu pot merge la braţ cu Sorin Oprescu

12: 11 • Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat marţi că nu îl va sprijini pe Sorin Oprescu şi că PSD trebuie să se uite foarte atent la modul în care va fi privit din afara partidului o eventuală susţinere acordată acestuia în turul II al alegerilor pentru Capitală.

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat marţi că nu îl va sprijini pe Sorin Oprescu şi că PSD trebuie să se uite foarte atent la modul în care va fi privit din afara partidului o eventuală susţinere acordată acestuia în turul II al alegerilor pentru Capitală.

NEDUMERIRE. "Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt clare. Eu nu am cum să merg cu Sorin Oprescu.Eu nu înţeleg ce doreşte PSD în relaţie cu un candidat care, în afara faptului de a se disocia el de fantoma domnului Iliescu, nu am auzit o altă retorică în legătură cu PSD", a punctat Diaconescu. Mai mult, el a subliniat că nu crede că "un semnal de partid poate da linia de conduită a electoratului în Bucureşti", pentru că alegătorii "nu pot fi influenţaţi într-o direcţie oarecum opusă, diferită, doar prin simpla retorică publică". "Trebuie să vedem dacă Oprescu va dori acest sprijin. Avînd în vedere comentariile din timpul campaniei care nu au prins bine candidatului oficial pentru Bucureşti, m-aş uita cu foarte mare atenţie la modul cum va fi citit un astfel de sprijin în afara partidului", a explicat vicele PSD. El a adăugat că sprijinul social-democraţilor nu i-ar prinde bine lui Sorin Oprescu, care "a cîştigat punctele electorale spunînd :Am plecat de la stăpînii din PSD".


ASTĂZI SE DECIDE SUSŢINEREA. "Acest partid a cîştigat în ţară un procent foarte bun. Şi ce facem? Tot acest partid aleargă după o persoană? Care îi foloseşte sau nu, culmea ridicolului. Ajungem în situaţia să-i oferim sprijin care s-ar putea să nu-i folosească în Bucureşti şi intrăm într-un cerc vicios care ar trebui tratat cu mai multă relaxare şi mai multă atenţie", a atenţionat Diaconescu. Deşi a precizat că nu are "niciun resentiment" şi că îşi asumă "singur" rezultatul, Diaconescu a făcut aluzie la lipsa de sprijin din partea partidului: "Pot să vă spun că aveam o şansă mare la Bucureşti şi cred că dacă decizia ar fi fost coerentă legată de candidaţi, indiferent care ar fi fost aceea, dacă nu ar fi apărut atîtea contradicţii... Jumătate din campanie mi-am ocupat timpul la televizor explicînd dacă şi în ce fel eu sunt candidatul oficial al PSD". Părerile despre modul în care PSD se va raporta la Sorin Oprescu sunt deja împărţite, dacă Adrian Năstase spune că un mesaj explicit de sprijin i-ar putea dăuna şi îndepărta votanţii, Ion Iliescu sugerează că mesajul trebuie să fie în mod clar unul de susţinere. Biroul Permanent al PSD s-a reunit marţi pentru a decide ce strategie adoptă în condiţiile în care Sorin Oprescu a intrat în turul al doilea. Liderii PSD, Mircea Geoană, Ion Iliescu, Adrian Năstase, Miron Mitrea, au declarat încă de duminică seară, cînd au aflat că Diaconescu nu merge mai departe, că le vor recomanda alegătorilor un vot anti-Blaga şi implicit pentru Oprescu. Mitrea a spus şi el luni că decizia de a-l susţine pe doctor în turul doi va fi doar o formalitate. La şedinţa de marţi nu a ajuns pînă acum liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, cunoscut pentru opoziţia sa vehementă faţă de Oprescu. Organizaţia de Bucureşti nu a avut pînă acum un punct de vedere faţă de subiectul susţinerii senatorului. Sorin Oprescu îşi menţine avansul faţă de Vasile Blaga, diferenţa dintre cei doi ajungînd însă la un procent, candidatul independent avînd o cotă electorală de 30,22%,iar cel al PD-L de 29,08%, potrivit rezultatelor parţiale ale BEC de marţi dimineaţă, după numărarea voturilor din 1052 de secţii dintr-un total de 1181. Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Cristian Diaconescu, a obţinut 12,47%.

×
Subiecte în articol: magazin sorin psd diaconescu oprescu