x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cronica unei calificari dorite / Romania - Slovenia: 2-0

Cronica unei calificari dorite / Romania - Slovenia: 2-0

de Andy Stanescu    |    07 Iun 2007   •   00:00
Cronica unei calificari dorite / Romania  -  Slovenia: 2-0

Destul de multe locuri goale in tribunele arenei "Dan Paltinisanu". Din pacate pentru Marian Iancu, atmosfera superba creata de cei prezenti este suficienta pentru ca Lobont, Contra, Rat, Tamas, Chivu, Goian, Codrea, Petre, Zicu, Marica si Mutu sa se simta intr-adevar "acasa". Si tricolorii nu se lasa prea mult invitati sa atace buturile adversarilor.

Destul de multe locuri goale in tribunele arenei "Dan Paltinisanu". Din pacate pentru Marian Iancu, atmosfera superba creata de cei prezenti este suficienta pentru ca Lobont, Contra, Rat, Tamas, Chivu, Goian, Codrea, Petre, Zicu, Marica si Mutu sa se simta intr-adevar "acasa". Si tricolorii nu se lasa prea mult invitati sa atace buturile adversarilor. Nici nu s-a auzit bine fluierul israelianului Alon Yefet, ca Tamas trimite o pasa de senzatie catre Mutu. Sut superb de la 16 metri dar Handanovic se opune. Secunda 15 a partidei, si Romania trece pe langa deschiderea scorului. Slovenii par timorati si nu reusesc sa iasa din propria jumatate de teren.

In minutul 2 Petre centreaza in careul slovenilor dar Mutu nu reuseste sa "agate" mingea. Inca 2 centrari semnate de Tamas si Rat pun probleme oaspetilor. Minutul 8 si jocul pare sa se mai calmeze. Nu pentru mult timp. In min.15 Chivu insista pe flancul stang al atacului echipei noastre, urmeaza centrarea, dar mingea se scurge prin fata portii lui Handanovic. Jokic primeste cartonasul galben in min. 17, pentru o intrare dura asupra lui Marica, scapat pe contraatac.

Minutul 19 inregistreaza prima faza periculoasa la poarta echipei noastre. Greseste Contra, dar Lobont iese inspirat la 16 metri si respinge mingea din fata atacantilor sloveni. Oaspetii continua "recitalul" faulturilor grosolane si obtin al doilea cartonas galben prin Mavric, in min.24. Lovitura libera executata de Mutu este respinsa de zidul slovenilor.

Elevii lui Victor Piturca se avanta in continuare spre poarta adversarilor. A doua mare ocazie de gol a primei reprize este trecuta tot in contul romanilor, in min. 30. Corner obtinut de Zicu si executat de Contra, balonul este recentrat de Tamas iar Goian trimite mingea in bara transversala. Trei minute mai tarziu, lovitura de cap a lui Mutu trece peste poarta slovenilor. Centralul partidei il iarta in min. 36 pe Jokic de un al doilea cartonas galben. Lovitura libera executata de Mutu nu aduce schimbari pe tabela de marcaj.

Sutul puternic al lui Chivu, anunta deschiderea scorului.

Centreaza Paul Codrea in min. 41 si Mutu trimite cu capul mingea in plasa portii adverse. 1-0 PENTRU ROMANIA! Ultimele minute aduc doua suturi (min. 42 si 46) ale lui Marica, respinse de Handanovic. Alon Yefet pune capat primei reprize. Conducem cu 1-0.

S-a incheiat partida de la Sofia. Bulgarii s-au impus in fata bielorusilor cu 2-1, goluri marcate de Petrov (`10) si Yankov (`40). Pentru oaspeti a inscris Vasilyuk in min. 5, din penalty.


Se reia jocul. Timisorenii aprind tortele, iar Petre si Marica nu se lasa mai prejos presand poarta lui Handanovic, in min. 48. Replica oaspetilor vine in faza imediat urmatoare pe fondul unei relaxari a apararii noastre. Centreaza Nastja Ceh si reia Komac, din fericire fara rezultat. Doua minute mai devreme Vrsic vede si el un galben, sporind zestrea de cartonase a oaspetilor. In min. 54 slovenii efectueaza prima schimbare: intra Novakovic in locul lui Birsa.


Min. 57 - Mutu il "incearca" pe Handanovic cu un sut de la 30 de metri. Goalkeeperul sloven retine. Tamas primeste si el un cartonas galben (`61). In acelasi minut Laurentiu Rosu il inlocuieste pe Zicu, cel care iese in aplauzele celor prezenti pe "Dan Paltinisanu". In min. 62 pasa lui Mutu il gaseste bine pe Marica in careul oaspetilor, atacantul lui Sahtior Donetk cade in careu, dar arbitrul nu acorda nimic. Goian isi face datoria in min. 67 si se opune de doua ori la suturile slovenilor.


GOOOOOL! Voleu superb al lui Cosmin Contra in min. 71, Handanovic ramane fara replica, si este 2-0 PENTRU ROMANIA! Doar un minut mai devreme portarul oaspetilor reusise sa scoata in corner sutul lui Adrian Mutu. De data aceasta mingea trimisa de Contra a scuturat plasa portii adverse, fara ca aparatorul buturilor Sloveniei sa se poata opune. Victor Piturca il introduce pe Banel Nicolita in locul lui Florentin Petre, in min. 75. Urmeaza alte doua schimbari, cate una pentru fiecare combatanta: Zlogar (avertizat cu "galben" in min. 73) ii cedeaza locul lui Sukalo, iar Plesan il inlocuieste pe Paul Codrea. A fost ultima schimbare, permisa de regulament, pentru ai nostrii.


Slovenii au noroc si scapa basma curata la o incursiune a lui Rat, pe partea stanga a atacului. Sutul puternic al lui Marica intalneste bara transversala, cu 5 min. inainte de finalul partidei. La oaspeti Fielkovic il inlocuieste pe avertzatul Jokic (`84). Faza superba creata de reprezentativa Romaniei in min. 87, dar Nicolita trage peste poarta. Imediat, Novakovic incaseaza un cartonas galben, capitol la care oaspetii au excelat si in meciul de sambata. Min. 89 il scoate la rampa pe unul dintre arbitrii asistenti care semnalizeaza eronat un ofsaid la Marica. Cele 3 minute de prelungire mai trec o mare ocazie in contul romanilor. Si tot Marica este ghinionistul al carui sut este respins de Handanovic. Fluier final al partidei si Romania obtine 6 puncte din dubla cu slovenii. Suntem pe primul loc in grupa, si calificarea pare tot mai aproape.

×
Subiecte în articol: magazin mutu marica galben handanovic