x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cu 18 maimuţe la brâu

Cu 18 maimuţe la brâu

de Sînziana Stancu    |    20 Iul 2010   •   00:00

Un traficant de maimuţe mexican a fost arestat la un punct de control de pe aeroportul internaţional din Mexico City, fiind prins cu 18 maimuţele ascunse într-un brâu pe care şi-l înfăşurase în jurul taliei, informează BBC online.
Când a fost interogat de Poliţie, Roberto Sol Cabrera, care se întorcea de la Lima, a declarat că animalele călătoriseră "în bagajul său" şi că le pusese în jurul brâului doar înainte ca avionul să aterizeze pe aeroportul din Mexico City, pentru "a le proteja de raxele X", când ar fi urmat să treacă prin filtru.
Animalele erau puse în şosete, a explicat Poliţia, iar două erau deja moarte când au fost confiscate.

Mexicanul avea diferite exemplare din specia "titi", provenind din America de Sud, unele dintre ele fiind pe lista animalelor pe cale de dispariţie şi, conform Convenţiei Internaţionale pentru Comerţ cu Specii din fauna şi flora sălbatice aflate în pericol, comercializarea lor este restricţionată. Or, bărbatul a mai spus că a plătit pentru fiecare exemplar din Peru câte 30 de dolari, însă când sunt revândute în Mexic, preţul unuia este cuprins între 800 şi 1.500 de dolari.
Cabrera nu avea nici un fel de permis pentru comercializarea maimuţelor şi el va rămâne în arest până la finalizarea anchetei.

×
Subiecte în articol: special magazin observator